VVN afdeling Maasland houdt weer een verkeersdag voor senioren.
VVN afdeling Maasland houdt weer een verkeersdag voor senioren.

Verkeersdag voor senioren in de gemeenten Oss en Bernheze

Algemeen 343 keer gelezen

OSS | Veilig Verkeer Nederland afdeling Maasland (regio Oss) houdt op woensdag 27 maart voor de tweede keer de verkeersdag voor senioren voor inwoners uit de gemeenten Oss en Bernheze die al langer in het bezit zijn van een rijbewijs. De officiële opening van deze dag wordt verricht door wethouder Joop van Orsouw (gemeente Oss) en wethouder Rien Wijdeven (gemeente Bernheze). De locatie is Verkeersschool Kees van Iersel aan de Vinkelsestraat 14 in Heesch.

De deelnemers volgen een theorieles in verband met de veranderde verkeers- en gedragsregels zoals rotondes, snelweg, voorsorteervakken en taal van de weg. Er is een praktijkles, waarbij kennis in praktijk wordt gebracht door middel van rijden in een lesauto met rijinstructeur. Andere activiteiten zijn de reactiesnelheid laten meten in een rijsimulator of een parcours afleggen op een E-bike om de voor- en nadelen van verschillende soorten elektrische fietsen te ervaren. Novadic-Kentron geeft informatie over geneesmiddelen en alcohol bij ouderen in het verkeer. Een opticien en audicien zijn aanwezig om ogen en oren te testen en indien nodig, hierover advies te geven. Een gespecialiseerd fysiotherapeut geeft voorlichting over vitaal ouder zijn.
De opfriscursussen van VVN hebben een informatief karakter en zijn dus geen examen. Het opfrissen van de verkeersregels is broodnodig voor iedereen die aan het verkeer deelneemt. VVN Maasland is voornemens om de verkeersdag periodiek te organiseren. Aanmelden voor 27 maart kan via www.vvn-maasland.nl/verkeersdag of (06) 51 58 07 38.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant