Proefles kanovaren voor jongeren met autisme/ADHD
Proefles kanovaren voor jongeren met autisme/ADHD

Proefles kanovaren voor jongeren met autisme/ADHD

Sport 188 keer gelezen

Kanovaren is een individuele sport, maar samen met anderen op het water beleef je de grootste avonturen. Met deze slogan opent Wave Begeleiding het nieuwe kanovaarseizoen.

Wave Begeleiding zet het kanovaren in als middel om te werken aan onder andere communicatieve en sociale vaardigheden bij jongeren met autisme, AD(H)D, een verstandelijke beperking en andere leer- en/of ontwikkelingsstoornissen. Bij Wave Begeleiding wordt tijd genomen voor deze jongeren en sluit men aan bij wat ze op dat moment aankunnen. Vanaf eind maart kan men via een proefles kennismaken met het kanovaren. Men zit daarbij alleen in een kano, met begeleiding in een andere kano in de buurt. Tijdens de les wordt aandacht besteed aan de zithouding in de kano en diverse technieken om de kano voort te bewegen, maar ook diverse disciplines kunnen aan bod komen. Nadat de proefles is afgerond, kan men indien met dit wil, wekelijks doorgaan met kanovaren op een vaste tijd met een kleine groep deelnemers en dezelfde begeleiding.

Proefles
Kinderen uit groep 6, 7 en 8 kunnen deelnemen aan een proefles op maandag 25 maart van 19.00 tot 20.00 uur en jongeren vanaf 12 jaar op zaterdag 30 maart of op 6 april van 13.00 tot 14.00 uur. Een proefles kost 5 euro en kan ter plekke contant betaald worden. De proefles vindt plaats bij de Maaslandse Kanovereniging aan de Ossestraat 13 in Oss. Opgeven met vermelding van naam, leeftijd en voorkeursdatum is mogelijk via e-mailadres info@wavebegeleiding.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant