Afbeelding

Water Natuurlijk grootste partij tijdens waterschapsverkiezingen

Politiek 325 keer gelezen

Lambert Verheijen, dijkgraaf van waterschap Aa en Maas, heeft de voorlopige verkiezingsuitslag bekend gemaakt.

Water Natuurlijk is met 7 zetels de grootste, gevolgd door het CDA (5), VVD (3), PvdA (2) en 50PLUS (2) en AWP niet politiek wel deskundig (1). Er zijn nog 3 restzetels te verdelen. Deze verdeling is maandag 25 maart bekend. 

Definitieve verkiezingsuitslag
De komende dagen worden alle stemmen verwerkt en gecontroleerd. Op maandagochtend 25 maart maakt de voorzitter van het stembureau, dijkgraaf Lambert Verheijen, tijdens een openbare bijeenkomst de definitieve verkiezingsuitslag bekend. Dan zijn ook de namen van de nieuwe algemeen bestuursleden bekend. De uitslag is te vinden op www.aaenmaas.nl/verkiezingen.  

Wisseling van de wacht
Het algemeen bestuur bestaat uit de dijkgraaf en 30 leden. Zeven leden, de 'geborgde zetels', staan vast. Het gaat om drie leden namens bedrijven, drie leden namens agrariërs en overig ongebouwd en één lid namens natuurterreinen. De overige 23 leden zijn gekozen tijdens de verkiezingen. Het oude algemeen bestuur treedt op woensdagmiddag 27 maart af. Op donderdagmiddag 28 maart volgt de installatie van het nieuwe algemeen bestuur. 

Opkomstpercentage
Het opkomstpercentage voor waterschap Aa en Maas is 49,2%  Bij de verkiezingen in 2015 was dit 41,1 procent. In 2015 was het CDA de grootste partij, gevolgd door Water Natuurlijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant