De 1-0 van Douwe Zwaan
De 1-0 van Douwe Zwaan Foto Bas Delheij en Johan van Deursen en Jeff Meijs

3D: Olympia'18 blijft winnen, Handel klopt Margriet in eigen huis

Voetbal 2.982 keer gelezen

In april kunnen, als Olympia'18 doorgaat met winnen, de champagneflessen ontkurkt worden. Vanmiddag werd het 1-0 thuis tegen Schijndel waar opnieuw een driepunter werd genoteerd. Handel won stiekem bij Margriet en Volkel denderde over het gehavende Vitesse'08. Trainer Arno Methorst was niet tevreden met het puntje bij Excellent in Oploo. "We lieten echt grote mogelijkheden liggen, dat moet niet kunnen."

Avanti'31 had het niet echt moeilijk tegen MULO, de laagvlieger uit Helmond. Trainer Henry van Wanrooy moest wel met lede ogen aan zien dat Asesh Shedi al vroeg moest wisselen met een vervelend uitziende hamstringblessure. De ruststand op De Meulendijk was al 3-0 in het voordeel van de thuisclub. Twee maal topschutter Geert van Heeswijk en Koen van Engeland tekenden voor rust voor de treffers. In de tweede helft liepen de Schijndelaren zonder veel problemen uit naar de uiteindelijk 6-2 eindscore. Van Heeswijk voltooide zijn valse hattrick, maar ook Jody van der Burgt en Luc van den Hurk wisten het net te vinden. Lammers en Tunjanan droegen zorg voor de MULO-doelpunten.

FC Schadewijk – Constantia 3-0
Ondank dat de ruststand op de Neervelden nog dubbelblank was werd het een verdiende 3-0 zege. Voor de Ossenaren belangrijk om afstand te nemen van de onderste plaatsen. Benjamin Duah opende met een fraaie treffer naar 1-0. Gerard Quekel en Faruk Ali Apaydin bepaalden de uiteindelijke eindstand op 3-0. Gaby Kuijpers: "We speelden een prima tweede helft. We hebben deze wedstrijd verdiend gewonnen." Na de winst vorige week bij MULO steken de Ossenaren zes punten in de achterzak binnen acht dagen. Trainer Niek Hermans was er duidelijk over: "Een eerste helft die rommelig was, maar aan beide kanten geen grote kansen waren gecreëerd bleef de stand 0-0. Snel naar rust reageerde hun alerter in een scrimmage in het strafschopgebied waardoor het 1-0 werd. Toen wij vervolgens meer risico gingen nemen liepen ze uit naar 3-0."

Olympia'18 – Schijndel 1-0
De koploper had aan één doelpunt van Douwe Zwaan voldoende om de riante koppositie nog meer gestalte te geven. De thuisclub was voor rust heer en meester op het Pelzer Sportpark en drukte dat slechts uit met een treffer. Na rust kwamen de bezoekers uit Schijndel beter uit de verf, maar een doelpunt leverde het niet op als was dat wellicht verdiend geweest. Olympia'18 heerst kan in eventueel volgende maand al het dikverdiende kampioenschap binnenslepen.

Volkel – Vitesse'08 6-1
Vitesse'08 moest zondag het tweede team afgelasten om spelers voldoende te hebben voor het eerste team dat uit naar Volkel speelde. "Ik heb slechts dertien spelers in mijn selectie wist Fabian Krebbers te melden. "We hebben drie schorsingen, drie blessures en twee met familieverplichtingen. Nou dan weet je het wel." Neemt niet weg dat Volkel vanmiddag een heerlijke winst boekte. Het team van trainer Tom van Dalen leidde met de rust met 2-0 door een heerlijke treffer van Bob Linders maar ook die van Jan van de Rijt was er een om in te lijsten. Na rust scoorde Lorenzo Ribbink 2-1, maar dat was het laatste wapenfeit. Ruud Verstegen (free kick Bram van de Locht) Bram van de Locht, Justin Damen en een intikker van Luuk van den Elzen bepaalde de verdiende eindstand van 6-1. Bij Volkel maakten de JO 19 spelers Teun Verhoeven en Rik Hermkens hun verdienstelijk debuut in de Volkelse hoofdmacht.

Excellent – Nooit Gedacht 2-2
Een gelijkspel waar trainer Arno Methorst nog het meeste moeite mee had. Methorst: "We komen met de rust op 0-1 door een benutte penalty van Perry van Herpen. In mijn optiek wat makkelijk gegeven, dat moet ik wel toegeven. Maar na rust nadat Bob van Iersel op aangeven van Tijn Vos de 0-2 maakt moet dat in de 70e minuut binnen zijn en krijgen we echt dikke kansen op 0-3 en 0-4, dat is dan heel zuur." Excellent dat veelal met lange ballen werkte, kwam terug via Frans Cuppers naar 1-2. In de 85e minuut werd het alsnog gelijk waarbij er een duw incident plaats vond in de zestien, maar het doelpunt van Nikky Cornelissen vond goedkeuring en moesten beiden genoegen nemen met een punt.

Margriet – Handel 0-1
De twee teams  op de Amstelhoef deden weinig voor elkaar onder. Trainer Mark Strik: "We verzuimden de drie punten in Oss te houden. Na rust maakte Handel via Teun Graat uit een corner van Mark de Waard de 0-1, maar ook daarna hebben we nog legio kansen gehad om gelijk te komen en zelfs te winnen." Handel deed goede zaken en klimt weer naar de poort van het linkerrijtje. Trainer Tom Jacobs van Handel: "Een gelijkspel had ook niet misstaan misschien, maar ben nu zeer tevreden met de drie punten. Er komen moeilijke wedstrijden op het programma de komende tijd."

Ulysses - Boekel Sport (Foto Johan van Deursen)

Ulysses- Boekel Sport 2-4
Tot twee maal toe nam Ulysses een voorsprong thuis tegen Boekel Sport maar uiteindelijk leverde het niets op. Juul Megens opende voor rust namens de thuisclub: 1-0. Na rust was het Boekel Sport dat via JO 19 junior Edward Schouten die de stand gelijk trok. Echter meteen was daar Ulysses dat opnieuw een voorsprong nam via Willem Brouwer, maar Merijn van Haandel, Schouten met zijn tweede en Tim Schuijers bepaalde de 2-4 eindstand. Sander Janssen: "Als wij met de strijdlust en in de organisatie blijven spelen ben ik ervan overtuigd dat we nog punten gaan pakken." Volgende week treffen de teams elkaar op De Donk in Boekel.