WHV was te sterk voor Nederwetten.
WHV was te sterk voor Nederwetten.

5E: Odiliapeel wint topper, VOW onderuit bij HVV; 100ste clubgoal WHV'er Thijs Lunenburg

Voetbal 477 keer gelezen

Odiliapeel lijkt voorlopig de enige ploeg die koploper HVV nog kan volgen. De formatie van coach Maarten van Stiphout klopte nummer drie Keldonk met 2-1 en blijft op twee punten van HVV, dat op eigen veld met 4-2 te sterk was voor VOW. Coach Jordy van Boxtel van VOW toonde zich strijdbaar voor de 'return' die komende zondag plaatsheeft in Zijtaart.

VOW kon HVV lang volgen en had bovendien de pech dat scheidsrechter Van Scheffen meerdere malen een overtreding van een HVV'er afdeed met geel, terwijl een rode kaart op zijn plaats was geweest. Guus van de Crommert en Sander Vos waren trefzeker voor VOW in Helmond. De gasten spraken van 'een vijandige sfeer'. VOW kwam zelfs op voorsprong, maar keek bij de thee tegen een 3-2 achterstand aan. Ondanks een overwicht na rust scoorde HVV. Die 4-2 bleek de genadeslag. "We gaan thuis tegen HVV echt punten pakken", toonde Van Boxtel zich strijdbaar.
Ook Odiliapeel zal hopen dat HVV punten gaat verspelen in Zijtaart, want dat betekent mogelijk de koppositie voor 'De Peel' na de 2-1 overwinning in de topper tegen Keldonk. Luuk van der Pol maakte beide treffers voor Odiliapeel, dat nu steviger op plek twee staat en twee punten (en een wedstrijd) minder heeft dan HVV. "De rest van de wedstrijd drong Keldonk wel flink aan, maar we hielden goed stand. Ook door wat omzettingen te doen in het veld", aldus Van Stiphout. Odiliapeel kan zondag 30 maart, wanneer het op bezoek gaat bij Keldonk, de eerste periode pakken.

Winst WHV, gelijkspel De Rakt
WHV versloeg Nederwetten op eigen veld met 4-3. In een fysieke slag (zeven gele kaarten voor beide teams) zorgden Niels van der Wielen, Thijs Lunenburg, Roel Lunenburg en Bas Kanters voor de doelpunten namens WHV, bij wie de pas 16-jarige Kay van Erp zijn debuut mocht maken. Voor Thijs Lunenburg betekende zijn treffer zijn 100ste clubgoal namens WHV, dat steviger in de middenmoot staat.
FC De Rakt bleef tegen Rood Wit'62 op 0-0 steken. Toch was trainer Eus Marijnissen een tevreden man na afloop. "We hebben een goede wedstrijd gespeeld tegen een van de betere ploegen in deze klasse." Jacky van Boxtel mocht tweemaal alleen op de doelman af, maar vond geen doel. "Als team hebben we een zeer goede wedstrijd gespeeld", weet Marijnissen.

Uitslagen vijfde klasse E:
Tongelre- HSE 3-2
HVV Helmond- VOW 4-2
Odiliapeel- RKVV Keldonk 2-1
FC De Rakt- Rood Wit '62 0-0
VCO- Boerdonk 3-4
WHV- Nederwetten 4-3

Stand vijfde klasse E:
1. HVV Helmond 17-36
2. Odiliapeel 16-34
3. RKVV Keldonk 16-31
4. SPV 14-30
5. Rood Wit'62 16-28
6. VOW 15-27
7. FC de Rakt 16-26
8. Boerdonk 15-25
9. WHV 16-23
10. Nederwetten 13-12
11. Tongelre 18-9
12. HSE 15-6
13. VCO 15-2

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant