Marco van Lokven. (Foto: Ruud Schobbers)
Marco van Lokven. (Foto: Ruud Schobbers)

Marco van Lokven (HVCH): 'Het wordt een aardige clash'

Voetbal 953 keer gelezen

HEESCH | HVCH en Prinses Irene staan voor twee boeiende weken. De 'burenruzie' in de eerste klasse C wordt komende zondag in Nistelrode gespeeld en een week later treffen beide ploegen elkaar in Heesch. Vanwege de plek op de ranglijst wordt het al helemaal een absolute kraker.

HVCH won afgelopen zondag met 2-3 bij SC 't Zand. Marco van Lokven schoot vlak voor tijd de Heeschenaren naar de winst. De 24-jarige middenvelder uit Nuland is sinds dit jaar een vaste waarde bij HVCH. "In het begin was het wennen aan het niveau. Ik kwam van vierdeklasser Nulandia en merkte dat hier vooral de handelingssnelheid een stuk hoger ligt. Maar het gaat steeds beter, al zie ik zeker nog verbeterpunten." Bij Nulandia was hij een aanvallende middenvelder en drie jaar geleden nog spits. In Heesch speelt hij onder trainer Maarten van Vugt als verdedigende middenvelder. "Ook dat was even wennen, maar de duelkracht is één van mijn sterkste punten. Ik ga nooit aan de kant en klap er vol op." Van Lokven voelt zich goed bij HVCH. "Ik ben hier geweldig opgevangen. Er staat een leuk team en er hangt een gezellige sfeer bij deze mooie dorpsclub. Mijn doel was om te kijken of ik het niveau aankon. Het andere doel nu is om ons met HVCH te handhaven. Wellicht dat we dan volgend seizoen kunnen kijken of er meer mogelijk is."

Prinses Irene
De komende twee weken kan HVCH en belangrijke stap zetten richting handhaving. Hekkensluiter Prinses Irene heeft de punten echter hard nodig. "Ik merk aan mijn teamgenoten en supporters dat de derby leeft, maar is dat bij onze tegenstander natuurlijk ook het geval. Het gaat een aardige clash worden. De supporters mogen leuke wedstrijden verwachten."

Nulandia
De wens van Van Lokven is om ooit terug te keren bij Nulandia. "Het is en blijft mijn club. Dit seizoen hoop ik dat ze mee gaan doen in de nacompetitie om promotie naar de derde klasse. Ik weet zeker dat ze het kunnen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant