Caves Hubert Zeegers
Caves Hubert Zeegers

'Het lentegevoel komt goed los met een heerlijke wijn'

Zakelijk 321 keer gelezen

'Het is lente! Wat is er lekkerder dan in het eerste voorjaarszonnetje op het terras of in de tuin zitten met een heerlijk glas koele, frisse wijn? Zo komt het lentegevoel pas écht goed los. Welke wijn u dan kunt kiezen? Caves Hubert Zeegers zet er een paar voor u op een rijtje.

Wit en fris
Houdt u van een frisse wijn? Dan is Chennin Blanc voor u een ideale wijn. Deze druif heeft van nature wat zure tinten van bijvoorbeeld groene appel en citrusvruchten. Maar er kunnen ook heerlijke zoete wijnen van gemaakt worden, die –als ze de tijd krijgen om te rijpen– aroma's van bijvoorbeeld perzik en hazelnoten kunnen krijgen. De Ciral is een fijne Chenin Blanc voor die eerste lentemiddagen. Maar ook Sauvignon Blanc leent zich daar perfect voor, met zijn frisse, pittige, zeer geurige en fruitige smaak. De La Hormiga Roja heeft een prachtige gouden kleur en is prima te combineren met asperges.

Andere bijzondere wijnen
Droomt u alvast weg bij de gedachte aan een heerlijke vakantie in Frankrijk? Kom dan in de stemming met Lirac Gran vin Blanc. Deze Franse witte wijn is een heerlijke gastronomische wijn met volle aroma's, die perfect past bij asperges. Liever een vrolijk rosétje? Dan is de subtiele, elegante Mimi en Provence met zijn aroma's van aardbeien en bessen de ideale wijn.

Bubbels
Bij een echte voorjaarsborrel horen eigenlijk ook bubbels. Ook daarvan zijn heerlijk frisse varianten te koop. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de Lirac Bonheur Brut, een heerlijke, strogele bubbel met een intens aroma en een heerlijke frisheid. Zaterdag 30 maart staan deze wijnen klaar om door u te worden geproefd in onze winkel.
Een smakelijke groet.'

Jurgen en Silvia
www.slijterijzeegers.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant