Rens Loeffen met nummer 6. (Foto: John van Deursen)
Rens Loeffen met nummer 6. (Foto: John van Deursen)

Rens Loeffen: 'We strijden met Ulysses voor ieder punt'

Voetbal 646 keer gelezen

MEGEN | Na twee promoties op rij ziet het er dit seizoen anders uit voor Ulysses. De Megenaren zijn hekkensluiter in de derde klasse D en strijden met Constantia om directe degradatie te voorkomen. Middenvelder Rens Loeffen heeft er vertrouwen in dat de nacompetitie wordt bereikt. "We streven naar het hoogst haalbare."

Ulysses zorgde vorig seizoen voor een enorme verrassing door als promovendus direct weer te promoveren. Dit seizoen gaat het zoals verwacht een stuk moeizamer. "De overgang naar de derde klasse is een stuk groter dan die van de vijfde naar de vierde. Spelers zijn sterker en slimmer. We spelen tegen grote verenigingen op mooie complexen. Het is een eer om in deze derde klasse te mogen voetballen." Als nieuwkomer merkt Loeffen dat er soms op Ulysses wordt neergekeken. "Er zijn clubs geweest die hier in Megen waren en zich echt afvroegen wat ze hier deden. Een team gaf zelfs aan op een slecht veld te hebben getraind om zich voor te bereiden. Maar dat zorgt bij ons alleen maar voor extra motivatie."

Vertrouwen
Bij een winnend team is het altijd lekkerder voetballen dan bij een ploeg die veel verliest. Enkele maanden geleden staken de selectiespelers de koppen bij elkaar. "Je zag dat de koppies wat meer gingen hangen en dat de trainingsopkomst minder werd. Maar vanaf dat moment gingen de neuzen weer allemaal dezelfde kant op. Onlangs hebben we gewonnen en je ziet dat het plezier en vertrouwen toenemen." Hij vervolgt: "Ik voel dat veel mensen -waaronder ook inwoners van Megen- er al vanuit gaan dat wij het niet gaan redden. In de spelersgroep voel ik echter het geloof dat het goed gaat komen. We gaan de komende maanden in ieder geval strijden voor ieder punt."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant