Sportpark De Groenendijkse Kampen van JVC Cuijk.
Sportpark De Groenendijkse Kampen van JVC Cuijk.

3A: JVC Cuijk blijft in degradatienood na gelijkspel tegen acht man AZ 2000

Voetbal 843 keer gelezen

CUIJK | De zaterdagvoetballers van JVC Cuijk hebben de degradatiezorgen verder zien toenemen door een onnodig 3-3 gelijkspel tegen hekkensluiter AZ 2000. De ploeg van coach Dennis Straatman verspeelde tegen negen man een 3-1 voorsprong en kon de winnende treffer niet forceren toen de Arnhemmers met acht(!) man op het veld stonden.

Aanvankelijk was er weinig aan de hand voor de Cuijkenaren, die voorlaatste staan in de derde klasse A (Oost). Jasper Vink en Don Linders zorgden voor een 2-0 voorsprong. Nadat Miquel Derby tegenscoorde, bracht Sjors Broenland de marge na een uur spelen weer op twee. Vanaf dat moment moest scheidsrechter Andre Willems alle zeilen bijzetten om de wedstrijd niet uit de hand te laten lopen. De AZ-spelers Kevin Baltus (natrappen) en Nathan van Arneman (twee keer geel) moesten voortijdig naar de kant, maar met twee man minder kwamen de gasten toch terug tot 3-3. Marvin Duurtsema mocht ze allebei maken en kreeg daarna ook nog rood. In de slotfase kreeg JVC nog een paar goede kansen op de 4-3, maar de goal bleef uit.
Door het gelijkspel houdt JVC AZ 2000 wel onder zich. Bovendien liep de concurrentie onderin niet verder uit op de Cuijkenaren, die echter moeten blijven vrezen voor directe degradatie. De nummer laatst degradeert, de nummers elf en twaalf spelen nacompetitie.

Stand derde klasse A, onderin:
9. UNI VV 18-17
10. Excelsior Zetten 19-15
11. Redichem 16-13
12. JVC Cuijk 17-13
13. AZ 2000 18-13 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant