JVC Cuijk ging onderuit tegen EVV. (archieffoto: Gerno de Haas)

Degradatiezorgen JVC Cuijk na onnodig verlies bij concurrent EVV

Voetbal 929 keer gelezen

JVC Cuijk heeft verzuimd afstand te nemen van een plek die op het einde van het seizoen nacompetitievoetbal tegen degradatie uit de Derde Divisie betekent. De Cuijkenaren gingen geheel onnodig met 3-2 onderuit bij EVV, dat JVC nu tot op een punt is genaderd. Manny Peters scoorde de winnende goal in de laatste minuut. De formatie van coach Ferdi Akankan staat slechts twee punten boven plek vijftien.

Aanvankelijk was er weinig aan de hand voor JVC, dat in de eerste helft de bovenliggende partij was en via Lars Loermans en Engin Güngör bij de rust met 1-2 leidde. Tussen beide Cuijkse goals door, verschalkte Bart Dings doelman Dani Centen, die halverwege het tweede bedrijf ook moest buigen op een inzet van Lugman Bezzat. JVC had kort daarvoor al Jeroen Schoonhoven en Bjenze Graat geblesseerd naar de kant zien gaan. EVV werd sterker en kreeg ook kansen op 3-2. De Echtenaren raakten eerst nog de paal, maar vlak voor tijd zorgde invaller Peters alsnog voor de 3-2. Een fikse tegenvaller voor JVC, dat bij winst een gat van zeven punten had geslagen, maar nu weet dat het de komende periode punten moet pakken om nacompetitievoetbal te voorkomen.