Keeper Jan Puisters komt het hoogst
Keeper Jan Puisters komt het hoogst Foto's: Peter Kuijpers

Blauw Geel'38/Jumbo moet diep door het stof met grootste seizoensnederlaag

Voetbal 1.041 keer gelezen

VEGHEL – Met 0-5 werden vanmiddag op het Prins Willem Alexander Sportpark de Veghelse oren door Quick gewassen. Voor rust was het nog enigszins aanvaardbaar waar Blauw Geel'38 kansen kreeg. Na 20 minuten ging de bal op de stip wegen vloeren van Steven de Kruijf door Mustafa Guler. Kay van Hese schoot raak van elf meter. Na rust zakten de Veghelaren volledig door de hoeven en kon Van Zwieten, Ampong en twee maal Meinema namens Quick de stand op 0-5 brengen.

Door Peter Kuijpers

Trainer Niels van Casteren had ondanks de schorsing van Sjaak Egmond (rood vorige week bij ADO'20) en de nog geblesseerde Desley Schilders voorin volop keuze. De Herpenaar posteerde Tim Rerimassie op de vacante linksachter plek en kreeg Koen van der Zanden de voorkeur op de weer schorsingsvrije Rick Polman. Blauw Geel'38 had al in de tweede minuut de mogelijkheid om te scoren. Sander Egmond liftte de bal over doelman Jan Puister, maar die kon er nog vol gestrekt voldoende bij om de inzet te pakken. Koen van der Zanden kwam vrij voor het Haagse doel, maar zag zijn inzet gepareerd. Aan de andere kant dreigde De Kruijf alleen op Zaari af te lopen en kon alleen gestuit worden door Mustafa Guler. In de ogen van de prima leidende Jörn te Kloeze onreglementair en ging de bal op de stip. Hese voltrok het vonnis. Quick ging er beter door voetballen en Blauw Geel'38 kwam nog amper in het verhaal voor. In de 25e minuut haalde Van Casteren de aangeslagen Van der Zanden naar de kant en kwam Rick Polman waar Mark Dobbelsteen ook al lang warm liep.



0-2 uit een strafschop van Kay van Hese. Zaari is kansloos 

Zware tijden
Na rust kwam de grieperige Guler niet meer terug. Mark Dobbelsteen was zijn vervanger en schakelde Blauw Geel'38 over op één-op-één Het Veghelse publiek ging er eens goed voor zitten, maar kwamen bedrogen uit. Het was Quick dat heerste en hoe. Uit de omschakeling, met dank aan balverlies in het Veghelse middenrif kon Pepijn van Zwieten doorlopen op Zaari die hij kansloos liet. De Veghelaren probeerde het nog wel, maar de acties waren te mager om het de bezoekers uit Den Haag moeilijk te maken. Het zou een zwarte zondag worden voor de Veghelaren die diep door het stof moesten. Meinema (2x) en Ampong bepaalden de uiteindelijke 0-5 eindstand. Het publiek wachtte het einde niet af die waren al op weg naar Ajax – PSV thuis met het bekende bord Nasi op de schoot. Voor Blauw Geel'38 dreigen zware tijden en lonkt de nacompetitie. Rechtstreeks degraderen is ook nog mogelijk maar in dat worst case scenario geloven de meest zwart denkenden getrouwen zelfs niet. Volgende week wacht O.S.S.'20 op het pokdalige gras van De Rustheuvel in Oss.

Blauw Geel'38: Brahim Zaari, Edwin Huijbers, Mustafa Guler (46. Mark Dobbelsteen), Erik van Loon, Tim Rerimassie, Hidde van Dijk, Sander Egmond, Martijn van Kessel, Danny Verbakel, Joey Hellstern (75. Ben van den Nieuwenhof), Koen Verbakel (24. Rick Polman)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant