Doelpunt O.S.S.'20. (Foto: Jeroen Engelen)

O.S.S.'20 wint zeer belangrijke wedstrijd van HBS na doelpuntrijke slotfase

Voetbal 1.083 keer gelezen

DEN HAAG | Het was voor zowel HBS als O.S.S.'20 een zeer belangrijke wedstrijd. Hekkensluiter HBS heeft de punten hard nodig in de strijd om handhaving, de Ossenaren doen volop mee om promotie naar de Tweede Divisie. Het was O.S.S.'20 dat in de extra tijd de winst naar zich toetrok: 2-3. Dat zorgde bij veel frustratie bij HBS, waardoor het na afloop zelfs even uit de hand liep op het veld.

Voor rust was het Jos Peltzer die de Ossenaren op voorsprong schoot. De vleugelaanvaller lag er een tijd uit vanwege een blessure, maar is weer terug. Hij is zeer belangrijk voor O.S.S.'20 en bewees met een doelpunt weer zijn waarde. De 0-1 bleef lang op het scorebord staan, tot aan de 70ste minuut. Jim Roberti tekende voor de 1-1, waarna kort voor tijd Donovan de Groot de Hagenaars op voorsprong bracht. Twintig seconden na de aftrap was het echter alweer gelijk door een mooie goal van Tom Pijnenburg. "Vanaf dat moment gingen beide ploegen alles of niets spelen", aldus O.S.S.'20-captain Tony de Groot. "Wij kregen in de vierde minuut van de extra tijd een terechte penalty toen René Geerts werd gehaakt. Omdat Rob van Sonsbeek (hamstring) en Peltzer (na een uur gewisseld) er niet meer waren, mocht ik de strafschop binnen schieten. Dat zorgde voor veel ontlading, want na de 2-1 achterstand had ik dit niet meer verwacht." HBS was woedend op de scheidsrechter en na afloop werd het dan ook onrustig op het Haagse sportpark met het nodige geduw en getrek.

Promotie
Als Jong FC Volendam de titel pakt, dan promoveert ook de nummer 2 direct naar de Tweede Divisie. Op die plek staat momenteel UNA, maar het gat met nummer vijf O.S.S.'20 is maar drie punten. Het beloven nog zeven spannende finales te worden.