Prinses Irene - HVCH.
Prinses Irene - HVCH.
video

1C: HVCH wint derby van Prinses Irene en sluit aan bij middenmoot

Voetbal 1.374 keer gelezen

NISTELRODE | Goed was het niet, spannend zeker wel. Deel 1 van de burenruzie tussen Prinses Irene en HVCH eindigde in 0-1. De Heeschenaren nemen daardoor afstand van de onderste ploegen, terwijl het voor Prinses Irene steeds moeilijker gaat worden om zich te handhaven. Volgende week is deel 2 in Heesch.

Prinses Irene wist als nieuwkomer al dat het moeilijk zou worden in deze eerste klasse C. Een modderfiguur slaat het echter zeker niet dit seizoen, al bezet de ploeg van interim-trainer Ronny Everaerts de laatste plaats. Als we naar de selectie van de oranjehemden kijken, dan zien we een groep met gasten die eigenlijk vrijwel geen ervaring op dit niveau hebben. Koen Bollen is wel zo'n jongen, maar de ervaren centrale verdediger ontbrak vandaag vanwege een schorsing. Robin Walk ontwikkelt zich op het middenveld ook steeds beter. Voorin kon Everaerts een beroep doen op Martijn van Vught. De eerste basisplaats pas dit seizoen voor de spits die een aantal weken geleden vader werd. Een fitte Van Vught kan ook van waarde zijn op dit niveau. Net als aanvoerder Gijs van Erp, onlangs ook vader geworden. Belangrijke spelers staan op sleutelposities en daaromheen werken hun ploeggenoten keihard om mee te kunnen op dit niveau. Het voetbal de laatste weken is ook zeker niet slecht. Onlangs werd nog TOP met 2-1 verslagen en er werd maar nipt verloren van Juliana'31 en Leones.

Derby
In de eerste helft waren beide ploegen op De Schellen aan elkaar gewaagd. HVCH was voorin wel dreigender. Prinses Irene probeerde vooral gevaarlijk te worden door Van Vught te zoeken, maar kreeg geen uitgespeelde kans. HVCH opende na een klein kwartier de score. Slecht uitverdedigen in het doelgebied van Prinses Irene leverde balbezit voor Quincy Broers op. De rechtsbuiten kapte naar binnen en haalde heerlijk met links uit: 0-1. Ruim tien minuten later -toen bij Prinses Irene Rolf van den Boogaart inmiddels al geblesseerd naar de kant was gegaan- liet HVCH dé kans op 0-2 liggen. Lars van Lee kon van een paar meter van het doel binnentikken, maar raakte de paal naast doelman Stef van Venrooij.


Leukere tweede helft
Prinses Irene kwam in het begin van de tweede helft opzetten. HVCH werd achteruit gedrukt en had moeite om er uit te komen. Toen de Heeschenaren weer wat meer controle hadden, ging de wedstrijd op en neer. HVCH kreeg met Lars van Lee en Broers kansen om de wedstrijd te beslissen, terwijl aan de andere kant de gelijkmaker steeds meer in de lucht hing. Eén grote kans kreeg de thuisploeg toen Van Vught zijn hoofd tegen de bal zette, maar hij had pech dat de binnenkant van de paal de 1-1 voorkwam. "Een zure nederlaag, waarbij 1 foutje uiteindelijk de wedstrijd beslist. Ik vind dat een gelijkspel terecht was geweest", aldus Everaerts. "Ik kan de jongens niets verwijten, want ze hebben keihard gewerkt. Beter was HVCH niet, maar wellicht waren ze wel wat slimmer. Volgende week een nieuwe kans."

Opstelling Prinses Irene: Stef van Venrooij, Robbert Rovers, Koen Pittens, Gijs van Erp, Jerin van de Rakt, Tim van der Heijden, Rody van Schijndel (70. Wout Soetekauw, Robin Walk, Rolf van den Boogaart (22. Wibe van Rooij), Martijn van Vught en Tim van den Brand. 

Opstelling HVCH: Mike van Nuland, Kevin Mangandu, Roy Vissers, Joey van Heeswijk, Robin van Eldijk, Sjoerd Schobbers, Marco van Lokven, Joey Vissers (83. Ken Bissels), Quincy Broers, Lars van Lee en Tom Hekerman (78. Jordy Veld).

Eerste klasse C:
Prinses Irene - HVCH 0-1
SC 't Zand - TOP 0-1
Juliana'31 - Nemelaer 1-1
Oirschot Vooruit - FC Tilburg 0-0
Leones - Best Vooruit 2-2
Alverna - Brabantia 3-2

1. Juliana'31 20-50
2. TOP 19-40
3. Nemelaer 19-35
4. Leones 18-31
5. Alverna 18-27
6. Rhode 20-27
7. Best Vooruit 19-26
8. Woezik 19-25
9. SC 't Zand 18-22
10. HVCH 18-20
11. Oirschot Vooruit 19-19
12. Brabantia 20-16
13. FC Tilburg 18-14
14. Prinses Irene 19-11

TOP - SC 't Zand
HVCH - Prinses Irene
Rhode - Juliana'31
Brabantia - Alverna
FC Tilburg - Oirschot Vooruit
Best Vooruit - Leones
Nemelaer - Woezik

Prinses Irene - HVCH.
Prinses Irene - HVCH.
Prinses Irene - HVCH.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant