VOW was thuis met 3-1 te sterk voor koploper HVV Helmond. (foto's: Arno Korsten)

5E: Odiliapeel weer aan kop na 'beloofde' overwinning VOW op HVV

Voetbal 383 keer gelezen

Odiliapeel is weer koploper in de vijfde klasse E na een 2-1 overwinning bij Keldonk en een knappe zege (3-1) van VOW op HVV. Omdat SPV won bij WHV, zit Odiliapeel in de wachtkamer voor de eerste periodetitel. VCO blijft na zestien speelronden nog zonder zege na een duidelijke nederlaag op eigen veld tegen Nederwetten.

Trainer Jordy van Boxtel van VOW voorspelde vorige week al dat zijn ploeg zou gaan winnen van HVV en hij hield woord. De Zijtaartse equipe zegevierde met 3-1 van de Helmonders, die daarmee hun eerste nederlaag na twaalf overwinningen op rij moest slikken. "Deze overwinning is dik verdiend. Een kwestie van teamspirit en goed vanuit de organisatie blijven spelen", glunderde Van Boxtel na afloop. Rick van de Linden opende de score voor rust. In de tweede helft was HVV wat sterker, maar maakte Stef van Stiphout de 2-0. Nadat HVV de spanning terugbracht, maakte Pim van Riel aan alle twijfel een eind door in blessuretijd de 3-1 te noteren. "Dit zijn bonuspunten!"

Odiliapeel weer aan kop
Die uitslag en de eigen 2-1 overwinning op bezoek bij Keldonk, betekent dat Odiliapeel weer lijstaanvoerder is (en een duel minder heeft gespeeld dan HVV). Roy van Lankveld en Luuk van der Pol zorgden voor een 0-2 tussenstand. Keldonk kwam door een goedkoop gegeven vrije trap terug tot 1-2, maar verder liet 'De Peel' het niet komen. "Na die goal zijn we eigenlijk geen moment in de problemen geweest", weet Odiliapeel-coach Maarten van Stiphout. Bij puntverlies van SPV in Loosbroek was de eerste periodetitel een feit geweest, maar SPV won met 3-1. "We hebben keihard gewerkt en erg goed gevoetbald", vond WHV-trainer Martin Kaus. "Maar we stonden al na 28 minuten met tien man na een rode kaart voor onze keeper." SPV haalt op zondag 14 april thuis in tegen De Rakt. Bij een driepunter is de periode voor de Vlierdenaren, bij elk ander resultaat kan de champagne geopend worden in Odiliapeel.

Boerdonk in subtop, VCO hard onderuit
VCO blijft hekkensluiter na de veertiende nederlaag van het seizoen. Nederwetten, zelf ook geen hoogvlieger, won met 7-0 in 't Oventje. "We hebben teveel blessures en dus geen balans in het elftal", somberde trainer Mario van Berkom van VCO. Boerdonk meldt zich nadrukkelijker in de subtop dankzij een 2-1 overwinning op HSE. De goals kwamen op naam van Jules Savelberg en Luuk van der Doelen.