Hapse Boys en DSV hielden elkaar in evenwicht. (foto's: Jeff Meijs)
Hapse Boys en DSV hielden elkaar in evenwicht. (foto's: Jeff Meijs)

4H: SES is enige ploeg in top-6 die wint, topper in Sint Anthonis onbeslist

Voetbal 897 keer gelezen

De strijd om het kampioenschap in de vierde klasse H gaat weer tussen twee ploegen. Als enige ploeg in de top-6 kwam SES tot winst. De Langenboomse formatie won moeizaam (3-1) van Toxandria en profiteerde daarmee optimaal van het puntverlies (2-2) van koploper Hapse Boys bij DSV en de gelijke spelen van Festilent, Estria en SV Milsbeek.

Hapse Boys en DSV speelden vorige week met 0-0 gelijk, maar de 'return' in Sint Anthonis leverde veel meer vuurwerk op. De Hapsenaren hadden de nodige moeite met DSV, dat ook tweemaal een voorsprong nam. Uiteindelijk werd het 2-2. Rens Thijssen en Emiel Jans waren trefzeker voor de lijstaanvoerder. Diezelfde Jans moest na een tweede gele kaart voortijdig naar de kant, maar met tien man bleven de Boys overeind. Door het tweede puntverlies op rij nadert SES, dat thuis met 3-1 won van Toxandria. Melvin van den Elzen was weer eens goud waard voor SES. De aanvaller maakte alle drie de goals. Rens de Wit scoorde tegen. SES staat nu op drie punten van Hapse Boys. Beide ploegen treffen elkaar zondag 7 april in Langenboom.

Ook puntverlies Festilent en Estria
Estria creeerde volop kansen tegen Achates, maar vond alleen het net via Niels van Lier. Omdat Achates uit een van de spaarzame kansen ook tot scoren kwam (Teun Lemmen), werden de punten gedeeld en komt de ploeg van coach Ivo Rossen dus niet dichterbij Hapse Boys. Datzelfde geldt voor Festilent, dat uitgerekend tegen hekkensluiter FC Uden op 2-2 bleef steken. Brayn van Schalk en Rayn Janga zetten de Udenaren tweemaal op voorsprong, maar Thieu Bongers en Bram Geurts brachten Festilent weer op gelijke hoogte. "De teleurstelling is vrij groot. We hadden compleet onze dag niet, niks lukte, maar dan ook werkelijk helemaal niks", aldus trainer Edwin Peters van Festilent. "Niemand heeft zijn niveau gehaald, daardoor speel je een wedstrijd die je niet kon winnen. We mogen blij zijn met het punt en dat de rest ook gelijk speelt."
Juliana Mill en SV Milsbeek speelden met 0-0 gelijk. De Limburgers kunnen hierdoor promotie nu definitief vergeten. SIOL handhaafde zich op zeven door een 4-1 overwinning op Achilles Reek. Djavano Amunupunnjo (2), Willem de Haan en Bassim Sayeb draaiden een vroege Reeks voorsprong in Katwijks voordeel om. "Onze tweede helft was redelijk", vond Lucien Roeffen van SIOL.

Uitslagen vierde klasse H:
SES - Toxandria 3-1
DSV - Hapse Boys 2-2
Festilent - FC Uden 2-2
Estria - Achates 1-1
Juliana Mill - SV Milsbeek 1-1
SIOL - Achilles Reek 4-1

Stand:
1. Hapse Boys 16-38
2. SES 16-35
3. Festilent 18-32
4. DSV 17-30
5. Estria 14-27
6. SV Milsbeek 17-26
7. SIOL 18-23
8. Toxandria 15-19
9. Gassel 15-19
10. Juliana Mill 15-18
11. Achates 15-18
12. Achilles Reek 15-14
13. HBV 16-6
14. FC Uden 19-6

Programma donderdag 4 april:
FC Uden - Toxandria
Estria - SIOL
Achates - SIOL
SV Milsbeek - Achilles Reek
Hapse Boys - Juliana Mill

Hapse Boys en DSV hielden elkaar in evenwicht. (foto's: Jeff Meijs)
Hapse Boys en DSV hielden elkaar in evenwicht. (foto's: Jeff Meijs)
SIOL kende weinig moeite met Achilles Reek. (foto's: Gerno de Haas)
SIOL kende weinig moeite met Achilles Reek. (foto's: Gerno de Haas)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant