Afbeelding

Ossenaar moet de cel in na dodelijk ongeval in woonplaats

112 2.016 keer gelezen

OSS | De rechtbank Oost-Brabant heeft een 31-jarige man uit Oss veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 maanden en een rijontzegging van 24 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. In oktober 2017 veroorzaakte hij op de N329 een dodelijk ongeluk, waarna hij er vandoor ging. 

De Ossenaar botste op de N329 tegen een snorfiets die in dezelfde richting reed. De bestuurder raakte lichtgewond, zijn passagier kwam om het leven. De Ossenaar reed uit onderzoek tenminste 116 kilometer per uur op het moment dat hij de snorfiets raakte. De maximumsnelheid is 70. Hij lette bovendien niet of onvoldoende op de weg voor hem. Na het ongeval vluchtte hij en ook dagen later meldde hij zich niet bij de politie. Tot slot bleek hij thuis over een gas-/alarmpistool en munitie te beschikken.

Bestuurder snorfiets
De bestuurder -een 23-jarige man uit Den Bosch- kreeg een voorwaardelijke geldboete van 250 euro. Hij reed op een weg waar hij niet mocht komen en was bovendien onder invloed van alcohol. De rechtbank kon echter niet vaststellen of het ongeval iets met het relatief beperkte alcoholgebruik van de bestuurder had te maken. De rechter hield er ook rekening mee dat hij zelf slachtoffer was van een verkeersongeval en daarbij zijn goede vriend verloor. Dit had en heeft een grote impact op hem.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant