Autobranden in de Looveltlaan. (Foto: Gabor Heeres / Foto Mallo)
Autobranden in de Looveltlaan. (Foto: Gabor Heeres / Foto Mallo)

Recherche: 'Een aantal autobranden lijkt het gevolg te zijn van conflicten'

112 5.064 keer gelezen

OSS | De recherche zoekt getuigen van de autobrand dinsdagnacht aan de Looveltlaan in Oss. Een Tesla werd kort na middernacht in brand gestoken en die brand sloeg over naar een andere auto. 

Er zijn dit jaar in Oss al 15 keer autobranden geweest. De recherche onderzoekt alle branden. In niet alle gevallen is vastgesteld wat de oorzaak was. Dat is vaak lastig omdat veel sporen verloren gaan. Toch gaat de politie er in een aanzienlijk deel van de branden vanuit dat ze aangestoken zijn. De recherche zegt dat het mogelijk is dat het om één brandstichter gaat, maar ook dat het meerdere brandstichters geweest konden zijn. Zo lijkt het erop dat een aantal branden een gevolg is van conflicten.

Getuigen
Op de website van de politie laat de Osse burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans weten dat ze de onrust onder inwoners begrijpt. "Het is daarom goed dat de politie zichtbaar en onzichtbaar extra in de gaten, ook in de nachtelijke uren. Ook de wijkagenten zijn alert en voor iedereen met vragen of informatie aanspreekbaar. Mensen kunnen erop vertrouwen dat er aandacht voor is." Bewoners kunnen bij verdachte situaties 112 bellen of informatie te delen via Meld Misdaad Anoniem: (0800) 70 00.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant