Edwin Huibers vol vertrouwen richting het duel komende zaterdag
Edwin Huibers vol vertrouwen richting het duel komende zaterdag Foto Peter Kuijpers

Blauw Geel'38/Jumbo underdog tegen O.S.S.'20; Huibers: 'We zijn voetballend zeker niet minder dan O.S.S.'20'

Voetbal 685 keer gelezen

VEGHEL | O.S.S.20 is in het duel met Blauw Geel'38 vanzelfsprekend de torenhoge favoriet. De Ossenaren, die grossieren in leuke resultaten, staan als debutant in de Derde Divisie op een keurige vierde plek. De Veghelaren vinden we tien plaatsen lager terug op plek veertien. De Ossenaren kennen tot nu toe zeven verliespartijen, vier daarvan vonden plaats op de eigen Rusheuvel, maar of dat nu een houvast is voor Blauw Geel'38 valt te betwijfelen.

Door: Peter Kuijpers

Het gaat niet lekker met het vaandelteam, althans sportief niet. Het voetbal is soms best aardig al valt de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Quick hier ver uit de toon. Tot de strafschop hadden de Veghelaren de touwtjes goed in handen en lieten twee grote kansen onbenut. Na de pingel zakte het spel weg om na rust overrompeld te worden. Het gaf aan dat het zelfvertrouwen, met het uitblijven van resultaten, in de ploeg wat aan het verdampen zijn. Na een paar vette jaren, met vooral het seizoen 2016-2017, waar Niels van Casteren in zijn eerste jaar als trainer bij de Veghelaren met een klinkend kampioenschap en de districtsbeker behoorlijk tegen de kist schopte. Nu is het voor de getrouwen, en zij niet alleen, even slikken met het zuur wat hen overkomt. Spelers die normaal de Veghelse kar trekken of trokken hebben niet de vorm die we van hen gewend zijn. De sfeer is prima en constateren we ook met het op de voet volgen van het team. Een uitspraak van Johan Derksen, momenteel in de lappenmand, doemt dan onmiddellijk weer op: "Sfeer is een relatief begrip en voor het grootste deel afhankelijk van de resultaten. Voor de rest veeg ik er mijn r**t mee af." Al lijkt Nederlands grootste mopperkont dat klusje voorlopig aan de verpleegster over te moeten laten.



Trainer Bertran Kreekels lekker bezig bij O.S.S.'20 

Spierscheuring
O.S.S.'20 gaat als de bekende speer. Met een vierde plek timmert de ploeg van de Rusheuvel behoorlijk aan de weg. Een goed team met een brede basis waar een paar schorsingen of blessures het team niet van zijn sokkel krijgen. Trainer Bertran Kreekels heeft een prima team staan en presteert als nieuwkomer in de Derde Divisie boven verwachting. Voor zaterdag zijn er zoals bij elk team in deze fase wel wat absenties, maar het wegvallen spits Rob van Sonsbeek is toch een behoorlijke aderlating. Van Sonsbeek, die al eerder een tijdje uit de roulatie was liep vorige week bij HBS tegen een spierscheuring op en is zeker voor zes weken uitgeschakeld. Linksback Bram Eltink is eveneens niet van de partij vanwege een kuitblessure. Bij O.S.S.'20 speelt Veghelaar Sofian El Kaddouri, die soms in de basis mag beginnen. El Kaddouri gaat net als zijn team zaterdag tegen Blauw Geel'38 nog vol de strijd aan voor rechtstreekse promotie.



Sofian El Kaddouri (R) naast teamgenoot Gerke van den Akker destijds in Veghel (Foto Peter Kuijpers)

Punten
Voor Edwin Huibers is de wedstrijd speciaal. Spelen met Blauw Geel'38 in zijn eigen gemeente tegen O.S.S.'20. Daar gaan de sappen van stromen zou je denken. Huibers: "Dat zeker, maar ik ben geboren en woonachtig in Berghem dat ligt aan Oss vast. Maar het is natuurlijk wel bijzonder voor me, dat geef ik toe. We moeten echt punten gaan pakken en liefst zaterdag al bij O.S.S.'20." Het zou een sensatie zijn als dat gebeurde. "Nou daar doe je ons te kort. We zijn voetballend zeker niet minder dan O.S.S.'20, maar de bal moet er natuurlijk wel een keer in en dat gaat gebeuren. We voetballen soms zo goed en dan nog wil er die bal niet in." Dat is ook een stukje kwaliteit toch? "Dat ook ja, maar als je ziet hoe wij ooit doelpunten tegen krijgen is niet te geloven, neem Dongen maar. Daar sta je met 0-2 voor en scoort nota bene de keeper de gelijkmaker. Dat overkomt ons weer." Zondag kreeg Blauw Geel'38 een flinke draai om de oren dat werkt na. Huibers vervolgt: "We hebben dat dinsdag doorgesproken wat we overigens dinsdag altijd doen. Dat mag niet meer gebeuren. We speelden heel de wedstrijd een-op-een alleen wisselde na rust van positie dat mag toch geen reden zijn voor een dergelijk score. De sfeer is goed en we zijn er allemaal van doordrongen dat het de hoogste tijd is voor punten, liefst zaterdag al", zegt Edwin Huibers. O.S.S.'20 en Blauw Geel'38 trappen zaterdag om 19.30 uur. Scheidsrechter op De Rusheuvel is Marcel te Hennepe uit Alphen aan de Rijn.

Programma voor zondag:
Hercules -  Quick'20    
HSC'21  - OJC Rosmalen    
UNA - GOES    
O.S.S.'20 -  Blauw Geel'38/Jumbo    (Zaterdag 19.30 uur)
ADO'20 -  EVV    
Quick -  TEC    
JVC Cuijk  - HBS    
Westlandia  - OFC    
Jong FC Volendam  - Dongen     (Zaterdag 18.00 uur)

Stand:
1. Jong FC Volendam 26-54
2. UNA 27-51
3. OFC 27-50
4. TEC 26-48
5. O.S.S.'20 27-48
6. GOES 26-42
7. ADO'20 26-41
8. Quick 24-39
9. Westlandia 26-35
10. HSC'21 26-35
11. Dongen 27-35
12. JVC Cuijk 26-32
13. EVV 25-31
14. Blauw Geel'38 27-31
15. Hercules 24-30
16. OJC Rosmalen 26-21
17. Quick'20 26-20
18. HBS 26-19

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant