Vrije trap voor Nooit Gedacht Bob van Iersel legt aan
Vrije trap voor Nooit Gedacht Bob van Iersel legt aan Foto: Peter Kuijpers

Nooit Gedacht en Handel kunnen leven met één punt

Voetbal 2.019 keer gelezen

GEFFEN | Een latertje was de aanvang van 20.00 uur van het duel Nooit Gedacht en het bezoekende Handel. Voor rust was Handel de ploeg die scoorde via Jeff Rijksen, maar in de tweede helt werden de gastheren beter en kwamen via Perry van Herpen op 1-1 . Daar bleef het bij met nog een paar grote kansen voor beiden in de laatste minuten van de wedstrijd. De winnende viel niet en moesten beiden zich tevreden stellen met een puntje.

Door: Peter Kuijpers

Handel begon goed op De Biescamp met twee spitsen waar Jeff Rijksen en Gijs Bexkens als aanjagers daarachter. In de zestiende minuut kwam Handel op voorsprong. Rijksen kopte fraai een voorzet op maat van Bextens achter Willem van Ballegooy die na lange tijd weer onder de Geffense lat stond (uitgezonderd de beker). De gastheren stelden er maar weinig tegenover, te weinig om de 0-1 stand nog voor rust te keren.

Wouter Bijveld (L) namens Nooit Gedacht

Touwtjes
In de tweede helft had zomaar de de 0-2 kunnen vallen. Bijna vanaf de aftrap kwam Teun Graat plots vrij voor Van Ballegooy die met een uiterste reactie erger voorkwam. Bexkens overigens bleef in de kleedkamer achter en in zijn plek kwam Mark de Waard. Nooit Gedacht ging beter voetballer waar Handel het in de omschakeling probeerde. Na een uur spelen viel dan in die fase de verdiende gelijkmaker. Perry van Herpen rondde af nadat keeper Thijmen Brouwer in eerste instantie nog reddend kon optreden. De strijd stabiliseerde al werd het wel met tijden wel wat fysieker, maar scheidsrechter Jeroen van Rossem uit Megen hield de touwtjes strak. Handel kreeg kansen in de slotfase, maar ook Nooit Gedacht kwam dreigend de Handelse zestien binnen. Het bleef 1-1 er werden handen geschud en de muziek klonk luid uit de kantine. Zondag kom Avanti'31naar de Biescamp en wordt er weer begonnen met 0-0.

Nooit Gedacht: Willem van Ballegooy, Stef van der Heijden, Michael van den Heuvel, John Pennings, Bob van Iersel, Ramon van den Elzen, Perry van Herpen, Wouter Bijveld (88. Lex van Buel), Thijn Vos (33. Lars Hendriks), Ronald Hulsen, Dennie Strik (70. Frank van Herpen).

Handel: Tijmen Brouwer, Geert van den Bosch, Jordy Beekmans, Giel Bos, Peter van den Bosch, Jeff Rijksen, Job Roijakkers, Rob Manders (79. Koen Fonken), Pim Bexkens, Teun Graat, Tijmen Brouwer, Gijs Bexkens (46. Mark de Waard)