Prinses Irene - HVCH.

1C: HVCH gaat volle bak tegen Prinses Irene, TOP wil SC 't Zand 'kapot spelen'

Voetbal 1.183 keer gelezen

HEESCH | Deel 2 van de derby tussen HVCH en Prinses Irene staat komende zondag op het programma. Vorige week wonnen de Heeschenaren met 0-1, maar Prinses Irene aast op sportieve revanche. Als HVCH wint, lijkt het verzekerd te zijn van handhaving in de eerste klasse.

Volgens HVCH-trainer Maarten van Vugt gaat het opnieuw een beladen en belangrijke wedstrijd worden. "Afgelopen zondag vond ik dat we met name de eerste helft sterker waren en drie tot vier echt goede kansen hadden om de marge te vergroten. De tweede helft was ons spel minder maar ook in die fase kregen we een paar kansen. In de slotfase van de wedstrijd mochten we niet klagen dat hun de gelijkmaker niet maakte. Aanstaande zondag beginnen we weer op nul. Prinses Irene zal naar verwachting wat minder voorzichtig starten. Met Koen Bollen terug van schorsing en het doorschuiven van Gijs van Erp naar het middenveld krijgen ze zowel aanvallend en verdedigend een kwaliteitsimpuls. Wij moeten zorgen dat we volle bak gaan en dezelfde energie en passie opbrengen, dan ben ik er van overtuigd dat we weer kansen gaan creëren en een goed resultaat kunnen pakken. Bij winst kunnen we de aansluiting vinden bij de onderkant van de middenmoot."

TOP - SC 't Zand
TOP won vorige week van SC 't Zand en krijgt zondag de Tilburgers op bezoek op het eigen kunstgrasveld. Dat doen de Ossenaren waarschijnlijk zonder de zieke Stijn van den Broek en de geblesseerde Frank Wijdeven. Tobi Steeg is hersteld van een hamstringblessure. Trainer Chris van den Dungen: "We zijn gebrand op een betere wedstrijd dan afgelopen zondag. Het slechte veld was oorzaak van het matige spel. Zondag in het eigen Osse kuipje moeten we 't Zand kapot kunnen spelen."