HVCH - Prinses Irene. (Foto: Ruud Schobbers)
HVCH - Prinses Irene. (Foto: Ruud Schobbers)

1C: Prinses Irene wint kinderlijk eenvoudig op volgepakt sportpark van HVCH

Voetbal 2.838 keer gelezen

HEESCH | Prinses Irene heeft sportieve revanche genomen voor de 0-1 nederlaag vorige week tegen HVCH. Vandaag in Heesch wonnen de mannen van trainer Ronny Everaerts zonder moeite met 0-3. Helaas voor de oranjehemden won concurrent FC Tilburg ook.

Prinses Irene startte met een wijziging in de opstelling in vergelijking met vorige week. Koen Bollen keerde terug van een schorsing en nam plek op het middenvelder naast captain Gijs van Erp. Op deze manier wilde Prinses Irene de slag op het middenveld winnen. De omstandigheden in Heesch waren bijzonder aangenaam. Er waren veel bezoekers op de wedstrijd afgekomen, er was een blaaskapel, de plaatselijke supermarkt deelde gratis ijs uit en een heuse Heesche harde kern had zich naast het veld geposteerd: met rookbommen en knalvuurwerk. Dat dat knalvuurwerk voor een groot deel pas na de wedstrijd werd afgestoken, zegt wel iets over de prestatie van het Heesche vaandelteam.

Zwak HVCH
Wat HVCH liet zien voor eigen publiek, was zwak. Niet dat Prinses Irene overigens veel beter was, maar de Heeschenaren toonden niet de wil om de burenruzie opnieuw in Heesch' voordeel te beslissen. Kansen waren er de eerste helft niet veel. Eigenlijk de eerste aardige kans was direct raak. Martijn van Vugt maakte na een lange bal oorlog in het zestienmetergebied en legde af op Bollen. Die schoot laag en hard raak achter doelman Mike van Nuland. Kort na de 0-1 kreeg Lars van Lee een kansje op de gelijkmaker, maar zijn schot werd geblokt door het been van zijn directe opponent.

Kans Hekerman
De supporters hoopten in de tweede helft op een beter HVCH. De Heeschenaren begonnen in ieder geval sterk aan het tweede bedrijf. Een kopbal van Quincy Broers was een speldenprikje, maar de kans van Tom Hekerman had raak moeten zijn. Doelman Stef van Venrooij bracht echter redding. Het was direct het laatste wapenfeit, want de 0-2 hing eerder in de lucht dan de 1-1. Die beslissing viel zo'n tien minuten voor tijd. Wibe van Rooij werd de diepte ingestuurd, liep op snelheid zijn man eruit en schoof beheerst binnen: 0-2. De mooiste goal van de middag maakte Rody van Schijndel. De invaller kapte en kapte en schoot uiteindelijk de 0-3 uitslag binnen.

Prinses Irene won dus, maar het gaat nog steeds een hele lastige klus worden om zich rechtstreeks te handhaven. "We hebben vandaag drie zeer verdiende punten gepakt. Er viel helemaal niets op af te dwingen", aldus Everaerts. "We willen graag deze lijn doortrekken. Het is zaak voor ons om het gat met FC Tilburg zo klein mogelijk te maken. In Nistelrode krijgen we ze nog tegen."

Eerste klasse C:
HVCH - Prinses Irene 0-3
TOP - SC 't Zand 3-0
Rhode - Juliana'31 3-1
Nemelaer - Woezik 4-2
FC Tilburg - Oirschot Vooruit 3-1
Brabantia - Alverna 2-1
Best Vooruit - Leones 0-4

1. Juliana'31 21-50
2. TOP 20-43
3. Nemelaer 20-38
4. Leones 19-34
5. Rhode 21-30
6. Alverna 19-27
7. Best Vooruit 20-26
8. Woezik 20-25
9. SC 't Zand 19-22
10. HVCH 19-20
11. Oirschot Vooruit 20-19
12. Brabantia 21-19
13. Tilburg 19-17
14. Prinses Irene 20-14

Woezik - Rhode
Alverna - HVCH
Prinses Irene - Best Vooruit
SC 't Zand - Brabantia
Oirschot Vooruit - TOP
Juliana'31 - FC Tilburg
Leones - Nemelaer
 

HVCH - Prinses Irene. (Foto: Ruud Schobbers)
HVCH - Prinses Irene. (Foto: Ruud Schobbers)
HVCH - Prinses Irene. (Foto: Ruud Schobbers)
HVCH - Prinses Irene. (Foto: Ruud Schobbers)
HVCH - Prinses Irene. (Foto: Ruud Schobbers)
HVCH - Prinses Irene. (Foto: Ruud Schobbers)
HVCH - Prinses Irene. (Foto: Ruud Schobbers)
Er werd gratis ijs uitgedeeld.
Veel supporters langs de lijn bij HVCH tegen Prinses Irene.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant