SDDL - WEC (Gerdie Rovers)
SDDL - WEC (Gerdie Rovers)

4I: Herpinia leeft weer na tweede winst op rij, Cito gedeeld hekkensluiter ondanks doelpunt van jeugdkeeper

Voetbal 2.734 keer gelezen

Herpinia stond met één been in de vijfde klasse, maar in deze gekke vierde klasse I valt eigenlijk niets te voorspellen. Dankzij de tweede winst op rij leven de Herpenaren weer. Ze hebben zelfs Cito bijgehaald en volgen Ravenstein op een punt. Wat gaat het een mooie slotfase van deze competitie worden!

Herpinia zette vorige week Boskant met 5-2 aan de kant, dit keer was het SCMH dat met 3-1 werd verslagen. Rowdy Megens maakte er twee, Arian van Erp scoorde ook. Herpinia-trainer Frank Kusters was na afloop uiteraard tevreden: "Een dikverdiende overwinning op basis van inzet en strijd. We komen er op de ranglijst weer bij. We gaan donderdag tegen Avesteyn voor een stunt."

Cito - Boxtel 2-2
Cito en Herpinia staan beiden onderaan met 14 punten. Cito pakte vandaag een punt tegen Boxtel (2-2), maar trainer Yavuz Demirci baalde ervan dat er niet werd gewonnen. "Helaas niet gewonnen vandaag, maar Boxtel was te pakken." Hij kampte met de nodige personele problemen en had maar een paar wissels op de bank zitten. Eén van hen was jeugdspeler Daan Willems, doelman van Cito JO19. Na de blessures van Angelo Simone en Ridvan Celebi moest hij erin... als veldspeler. Met succes, want hij scoorde. Ook Murat Korkmaz pikte zijn goaltje mee. Bij Cito raakte ook Mustafa Ozer geblesseerd. "Maar hij heeft de rest van de wedstrijd met één been uitgespeeld."

Ravenstein - Nulandia 1-2
Ook Ravenstein verkeert in degradatiegevaar. Het gat met de beide hekkensluiters is maar een punt. Vandaag verloren de mannen van trainer Lars van Kan met 1-2 van Nulandia. De Ravensteiners kwamen via Rob Megens al snel op voorsprong, maar door persoonlijke fouten bogen de Nulanders via twee keer Joris Razenberg de achterstand om in een voorsprong. In de 1-2 stand kwam geen verandering meer. "Van Kan: "Op voorhand wisten we dat het lastig ging worden, aangezien het in mijn ogen een van de beste teams in onze competitie is. Zuur dat we uiteindelijk met 1-2 verliezen. De laatste weken hebben we onszelf, buiten de wedstrijd van vandaag, echt tekort gedaan door in de slotfase zeker lijkende resultaten weg te geven. Of het brute pech is of een gebrek aan ervaring is moeilijk te zeggen. Het is in ieder geval een gegeven dat we veel hoger op de ranglijst hadden moeten staan, gezien de verhoudingen in die desbetreffende wedstrijden. Knap van die jonge knapen dat ze zichzelf wekelijks op dit niveau ondanks hun geringe ervaring zo verweren. Ze blijven ervoor gaan en dat valt alleen maar te prijzen. Ook de sfeer is, ondanks mindere resultaten de laatste weken, meer dan uitstekend. Zo hebben we eergisteren nog enorm veel plezier gehad tijdens een teamuitstapje. We bekijken het gewoon wedstrijd voor wedstrijd. Aan het eind van de rit zien we dan wel waar we staan. Ik ben in ieder geval trots op de ontwikkeling van die jeugdige gasten. Ze weten zelf half niet hoe goed ze kunnen worden." Donderdag wacht de kraker uit bij Cito. "Dan zullen we 90 minuten lang alles uit de kast trekken om een resultaat te halen." Nulandia-trainer Marc van Delft vond dat zijn ploeg het veel eerder had moeten beslissen. "We hebben 5 keer 1 op 1 met de keeper gestaan, maar steeds wisten we niet te scoren. Daardoor bleef het spannend tot de laatste minuut. Een dikverdiende overwinning uiteindelijk, alleen hebben we het onnodig heel lang spannend gehouden."

NLC'03 - Avesteyn 2-4
Nadat Nijnsel zaterdagavond won bij Boskant, mocht Avesteyn geen fout maken bij NLC'03. Dat deden de mannen uit Dinther dan ook niet: 2-4. Rens van Vugt, Joost van Vugt, Rick Vissers en Driek Heerkens scoorden namens de bezoekers. Trainer Hugo van de Sande: "Een verdiende overwinning van ons op een lastig bespeelbaar veld." Zijn collega René van der Putten van NLC'03 vond het ook een terechte overwinning van de bezoekers. "Avesteyn heeft een goed uitgebalanceerd elftal en die zijn er meester in om je het gevoel te geven dat je gelijkwaardig bent door vervolgens uiterst effectief toe te slaan. Dat was ook in de eerste helft het geval. We waren gelijkwaardig, maar gingen rusten met een 0-2 achterstand. Ook in de tweede helft scoorden ze toen wij het gevoel hadden dat er iets te halen viel."

SDDL - WEC 2-2
Een slechte wedstrijd die geen winnaar verdiende. SDDL en WEC eindigden het duel met een 2-2 stand. Jordy de Looijer scoorde namens de thuisploeg de openingstreffer. Elmo Kuijpers tekende voor de gelijkmaker. In de extra tijd zorgde hij met zijn tweede treffer van de middag bovendien voor de 1-2. Nog later viel de gelijkmaker door Christian van Thiel. Al met al een terechte uitslag. Komende zondag speelt WEC -dat snel komt met trainersnieuws- de belangrijke wedstrijd tegen Cito. Bij een overwinning kan WEC zich dan zo goed als vrij spelen.

Vierde klasse I:
Herpinia - SCMH 3-1
Cito - Boxtel 2-2
Ravenstein - Nulandia 1-2
NLC'03 - Avesteyn 2-4
Vorstenbossche Boys - DVG 1-4
SDDL - WEC 2-2

1. Nijnsel 21-51
2. Avesteyn 18-45
3. DVG 20-42
4. Nulandia 20-39
5. SCMH 20-28
6. SDDL 18-24
7. Boskant 20-24
8. WEC 19-21
9. Boxtel 20-20
10. Vorstenbossche Boys 20-20
11. NLC'03 18-18
12. Ravenstein 18-15
13. Cito 18-14
14. Herpinia 18-14

Programma donderdag:
SDDL - NLC'03
Herpinia - Avesteyn
Cito - Ravenstein

Programma zondag:
Nulandia - SDDL
Nijnsel - NLC'03
Avesteyn - Ravenstein
SCMH - Boskant
Boxtel - Vorstenbossche Boys
WEC - Cito
DVG - Herpinia

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant