SES en Hapse Boys waren gewaagd aan elkaar: 1-1. (foto's: Jeff Meijs)

4H: Geen winnaar bij SES-Hapse Boys, Festilent, Estria en DSV naderen top-2

Voetbal 738 keer gelezen

De topper tussen SES en Hapse Boys heeft geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen kregen een penalty en scoorden: 1-1. Festilent profiteerde van het puntverlies door buurman FC Uden te verpulveren: 1-7. Estria en DSV wonnen ook, van respectievelijk Achates (3-2) en Toxandria (2-1).

Beide trainers konden na afloop van SES-Hapse Boys leven met de puntendeling, maar vonden ook dat hun ploeg had kunnen winnen. "Voetballend waren we beter, maar qua kansenverhouding is dit een terechte uitslag. We waren wat te slordig in de eindfase. Er had meer ingezeten", vond Michel Kuijpers (Hapse Boys). Zijn SES-collega Ton Berens: "Helaas krijgen we in de laatste minuut nog een penalty en dus de gelijkmaker tegen. We zijn de morele winnaar, want we waren de betere ploeg vandaag."
Melvin van den Elzen opende vanaf elf meter de score, Hapsenaar Joost van de Groes scoorde de gelijkmaker.

Festilent verpulvert FC Uden
Festilent revancheerde zich voor het onnodige gelijkspel (2-2) afgelopen week tegen FC Uden door diezelfde tegenstander in Uden over de knie te leggen. De Zeelanders wonnen met 7-1. "We hebben volledig de wedstrijd gedomineerd en het nare gevoel van vorige week weggespoeld. De jongens hebben nu met de voeten gesproken en daar kan ik ze mijn complimenten voor geven. Bij fases heb ik staan genieten van dit Festilent", aldus Edwin Peters. Joeri Cuppen, Jasper van de Berg en Noud van Schijndel maakten er ieder twee. Niels van den Brand liet het netjes eveneens trillen.
Estria kende veel moeite met Achates maar won wel: 2-3. Bij rust leidde Achates nog met 1-0 door een doelpunt van clubtopscorer Teun Lemmen. Roy Heurkens, Ivo Rossen en Jordy Hurkens (penalty) bogen in de tweede helft de wedstrijd om in het voordeel van Estria, waarna Taleb Sarkouk vlak voor tijd nog de spanning mocht terugbrengen.