Olympia'18 won van Constantia. (Foto: Jeff Meijs))

3D: Olympia'18 heeft nog een puntje nodig voor de titel, degradatiekandidaten verliezen

Voetbal 3.336 keer gelezen

Olympia'18 is volgende week thuis tegen Boekel Sport kampioen bij minimaal een gelijkspel. Vandaag wonnen de Boxmerenaren nipt met 0-1 bij Constantia. Freek Kerkhoff tekende voor de enige goal van de wedstrijd met een benutte vrije trap. Runner-up Schijndel scoorde voor rust niet tegen MULO, maar won uiteindelijk met 2-0.

Olympia'18 won van Constantia. (Foto: Jeff Meijs)

Margriet - Excellent 1-1
Net als vorige week eindigde ook vandaag het duel tussen Margriet en Excellent in een 1-1 gelijkspel. Het waren de gasten die na iets meer dan tien minuten op voorsprong kwamen door Bart van Duijnhoven. Hij verschalkte doelman Danny de Natris. Lang bleef de 0-1 op het scorebord staan, tot aan de laatste minuut. Kay van den Haterd werd neergelegd in het doelgebied en nam vervolgens zelf de verantwoordelijkheid. Zijn rake penalty leverde de 1-1 eindstand op.

Handel - Ulysses 2-1
Alle doelpunten in Handel vielen voor rust. De thuisploeg kwam op een 2-0 voorsprong, waarna Juul Megens met een benutte penalty in de 39ste minuut de spanning terugbracht. Ulysses-trainer Sander Janssen: "Vandaag hebben we een zure nederlaag geleden. We speelden de beste wedstrijd van het seizoen. Het is voor de jongens zo ontzettend jammer dat we het niet in punt(en) hebben omgezet. De wedstrijd van vandaag gaan we een vervolg geven de komende bepalende weken."

Boekel Sport - Volkel 2-0
Boekel Sport toonde zich vandaag zeer effectief tegen Volkel. De thuisploeg kreeg in de beginfase van het duel een aantal goede kansen, maar Volkel-doelman Tomek Kuijpers keepte uitstekend. De verdiende 1-0 kwam uit een corner. Merijn van Haandel liep zich vrij en kon ongehinderd binnenkoppen: 1-0. In de tweede helft was het Volkel dat op kwam zetten. Het kreeg ook kansen, maar het vizier stond niet op scherp. Ook had Volkel pech dat het geen penalty kreeg bij een discutabele situatie in het Boekelse zestienmetergebied. Volkel bleef drukken, maar een kwartier voor tijd viel de beslissing aan de andere kant. Invaller Jari Claasse profiteerde van balverlies op het middenveld en alleen voor Kuijpers schoof hij de bal tegen het net. In de slotfase hing de 2-1 in de lucht, maar Jesse Zwanenburg hield zijn doel schoon.