Afbeelding

Ossenaar moet de cel in na steekpartij in horecagelegenheid

112 569 keer gelezen

OSS | De rechtbank Oost-Brabant heeft een 27-jarige Ossenaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Ook moet hij een schadevergoeding van ruim 28.000 euro betalen. De man sloeg in oktober 2017 in een horecagelegenheid in het Osse centrum een man uit Heesch meerdere keren in zijn gezicht met een glas in zijn hand.

De Heeschenaar raakte gewond aan zijn linkerwang, boven- en onderlip en linkeroog. Hij hield blijvende littekens over aan de zware mishandeling. Het slachtoffer ervaart dagelijks dat de opgelopen littekens de aandacht trekken en vragen oproepen van anderen. De rechtbank hield er rekening mee dat de Ossenaar het strafbare feit pleegde kort na een eerdere veroordeling voor het plegen van openlijk geweld tegen politieambtenaren. Daarvoor kreeg hij een taakstraf van 140 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 60 dagen met een proeftijd van 2 jaar.
De officier van justitie had eerder tegen de 27-jarige Ossenaar een gevangenisstraf van 18 maanden geëist, waarvan 6 voorwaardelijk. De rechtbank legt een lichtere straf op omdat ze de ernst van het bewezen verklaarde voldoende tot uitdrukking brengt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant