Het sportpark van Cito.
Het sportpark van Cito.

4I: Cito haalt keihard uit tegen Ravenstein; Herpinia pakt knap een punt tegen Avesteyn

Voetbal 2.375 keer gelezen

Cito deed donderdagavond zeer goede zaken in de vierde klasse I door Ravenstein met 6-0 te verslaan. De mannen uit het vestingstadje delen nu de laatste plaats met 'buurman' Herpinia dat verrassend een punt pakte tegen Avesteyn: 0-0. SDDL tenslotte won met 2-1 van NLC'03.

Ravenstein speelde volgens trainer Lars van Kan een redelijk eerste helft, maar zakte in de tweede helft diep door de ondergrens. "We hadden meer van vandaag verwacht, dus het is een erg zure donderdag voor ons. De felicitaties aan Cito. We zullen onze rug snel moeten rechten, want we krijgen nu twee keer Avesteyn en dan Nijnsel. Niets is onmogelijk. We zullen strijdbaar blijven." Cito-trainer Yavuz Demirci vond dat zijn ploeg niet goed voetbalde, maar dat ze wel veel ruimte kregen. "Na de 2-0 was het gespeeld, al vond ik wel dat Ravenstein bleef voetballen. We boeken een belangrijke winst die we nodig hadden." Emre Gumus, Mesut Yorulmaz (twee), Serkan Ordu, Melih Polat en Mo Gezer scoorden. Tegenvaller voor Cito is dat Angelo Simone waarschijnlijk de rest van het seizoen uit de roulatie is. Mogelijk heeft hij een hamstring afgescheurd. 

Herpinia - Avesteyn 0-0
Herpinia pakte na twee overwinningen op rij vanavond een punt tegen runner-up Avesteyn. De titelkandidaat uit Dinther liep dus gevoelig puntenverlies op. Herpinia-trainer Frank Kusters: "Avesteyn was de betere ploeg, maar elk puntje is voor ons belangrijk. Bovendien hebben we de nul gehouden." Avesteyn-trainer Hugo van de Sande spreekt van zuur puntenverlies. "We speelden niet goed, maar hadden genoeg mogelijkheden/kansen om te scoren. Het laatste zetje ontbrak echter steeds. Ook werd een honderd procent goal afgekeurd."

SDDL - NLC'03 2-1
NLC'03-trainer René van der Putten vond dat met SDDL de gelukkigste ploeg had gewonnen. "We zitten in de hoek waar de klappen vallen. De eerste helft was voor ons en de beste kansen ook. We kregen in de twaalfde minuut een onterechte penalty tegen en scoorden zelf niet. In het begin van de tweede helft hetzelfde beeld en gedurende de tweede helft werd SDDL beter. Ze maakten terecht de 2-0. We zijn daarna meer risico's gaan nemen en in de negentigste minuut (na zes gele en een rode kaart) hebben we de aansluitingstreffer gemaakt maar nimmer zijn we nog gevaarlijk geworden in zeven minuten blessuretijd."

Vierde klasse I:
SDDL - NLC'03 2-1
Herpinia - Avesteyn 0-0
Cito - Ravenstein 6-0

1. Nijnsel 21-51
2. Avesteyn 19-45
3. DVG 20-42
4. Nulandia 20-39
5. SCMH 20-28
6. SDDL 18-24
7. Boskant 20-24
8. WEC 19-21
9. Boxtel 20-20
10. Vorstenbossche Boys 20-20
11. NLC'03 19-18
12. Cito 19-17
13. Ravenstein 19-15
14. Herpinia 19-15

Programma zondag:
Nulandia - SDDL
Nijnsel - NLC'03
Avesteyn - Ravenstein
SCMH - Boskant
Boxtel - Vorstenbossche Boys
WEC - Cito
DVG - Herpinia
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant