Sparta Rotterdam - TOP Oss.
video

TOP Oss zet reuzenstap richting play-offs door stunt in Rotterdam

Sport 1.713 keer gelezen

ROTTERDAM | TOP Oss is dit seizoen de reuzendoder in de Keuken Kampioen Divisie. Na eerdere overwinningen bij onder andere FC Twente, Go Ahead Eagles en N.E.C. werd er vandaag gewonnen bij Sparta Rotterdam. De Ossenaren wonnen met 1-4 en klommen naar de achtste plaats. Met nog vier wedstrijden te gaan is een ticket voor de play-offs weer wat dichterbij.

Op een sfeervol Kasteel begonnen de Ossenaren niet goed aan de wedstrijd. Binnen vijf minuten zette Leroy Duarte de 1-0 op het scorebord, waarbij doelman Ronald Koeman jr. geen beste indruk maakte. Lang duurde het niet voordat er een antwoord kwam van de Ossenaren. Verdediger Hennos Asmelash stond op de juiste plek om de 1-1 binnen te tikken. In die stand kwam tot aan de rust geen verandering meer. In de tweede helft was het TOP Oss dat meer en meer op kwam zetten. Met succes, want het was Bryan Smeets die de bezoekers op voorsprong zette. Uitgerekend tegen de club die hem in de winterstop graag naar Rotterdam wilde halen. Smeets is komende zomer zeer waarschijnlijk niet meer te houden voor TOP Oss, net als Huseyin Dogan. Het was de spits die de 1-3 maakte en daarmee zijn achttiende treffer scoorde. Dat Dogan volgend seizoen nog in Oss speelt, lijkt niet haalbaar. De TOP Oss-supporters werden ook nog getrakteerd op de tweede van Dogan. Een prachtige 1-4 overwinning van een sterk TOP Oss, dat hiermee een belangrijke stap zette richting play-offs.