Veel voetbal in het paasweekend
Veel voetbal in het paasweekend

3D: Druk paasweekend voor veel teams, Nooit Gedacht - FC Schadewijk afgelast

Voetbal 1.740 keer gelezen

Het was al heel lang bekend dat door al die afgelastingen met Pasen veel team 'de klos' zouden zijn. De kampioen is inmiddels bekend, maar er zit nog meer in het vat van 3D.  Onder anderen periode-3 waar Volkel, Avanti'31,  Boekel Sport , Nooit Gedacht en Handel op koers liggen voor deze genoemde periode. Dan is er natuurlijk nog de vacante periode-1 van kampioen Olympia'18 waar hetzelfde rijtje nog kanshebber voor is. Dus een saaie afloop? Zeker weten van niet.

Door: Peter Kuijpers

Excellent trapt het paasweekend af met een thuiswedstrijd tegen Handel en gaat twee dagen later uit naar Handel. Het is overigens de enige dubbel in het paasweekeinde. Beiden zouden nog een puntje moeten scoren om absoluut veilig te zijn, maar reëel bezien kan er weinig meer gebeuren. MULO, Constantia en Ulysses gaan het onderling uitmaken wie degradeert of nacompetitie speelt. Handel is zoals beschreven ook nog kanshebber voor een periode. Eerlijkheidshalve gemeld of ze er op D'n Eikenwal nog wel zin in hebben na zo'n zwaar competitie-einde.

Nooit Gedacht – FC Schadewijk (afgelast wegens sterfgeval en verplaatst naar 2 mei)
De Geffenaren spelen zaterdag dus eerst thuis tegen FC Schadewijk en ontvangen (denk aan de bloemen) op paasmaandag kampioen Olympia'18 uit Boxmeer. Benieuwd hoe Olympia'18 de competitie gaat eindigen. Is de lucht uit de ballon na een weekje van feesten en terrasjes pikken of is er toch nog zin in voetbal? We gaan het zien. FC Schadewijk speelt op paasmaandag opnieuw uit en gaat naar Ulysses in Megen dat het goede voetbal afgelopen week tegen Margriet (2-0 winst) eindelijk beloond zag. Het wordt nog spannend daar onderin.



Trainer Niek Hermans van Constantia staat voor een belangrijk weekend. 

Constantia – Ulysses
Een honderd procent degradatieduel. Een betere metafoor is op dit duel niet toepasbaar. Beiden wonnen zondag hun duel en schreven drie punten bij en schoten er ten opzichte van elkaar weinig mee op. Wél natuurlijk met MULO waar het verschil (en gelijk aantal van wedstrijden) tot vier en vijf punten is teruggebracht. Beiden komen op tweede paasdag opnieuw in actie waar Constantia Avanti'31 ontvangt en Ulysses zoals eerder beschreven verwelkomt het Osse FC Schadewijk.



Sander Janssen van Ulysses weet wat hem te doen staat komende weekend. 

Vitesse'08 – Schijndel
Dit is nou typisch een wedstrijd om die baard van de keizer. Gewoon een lekker potje voetballen en daarna het terras op zoeken vanwege het beloofde goede weer. Schijndel zal het moeten doen zonder Brent Blummel die rood kreeg zondag, Het voorstel wat in Sportlink te zien is zijn vier wedstrijden voor de Schijndelaar. Ook over de rode kaart voor de grensrechter van Schijndel loopt een onderzoek. Schijndel heeft een periode en Vitesse'08 zwaait over een paar wedstrijden trainer Fabian Krebbers uit.

Boekel Sport – MULO
De Boekelaren zijn nog wel degelijk in de race voor iets moois. Het team sprankelt waar de zin van voetbal afspat. Bovendien dik in de strijd voor nog een prijsje. Dus de Helmonders kunnen een gemotiveerd Boekel Sport aan de aftrap verwachten op De Donk komende zondag. Daar zouden dan Ulysses en Constantia garen bij kunnen spinnen. En neem van ons aan dat er stevig ge-apt en gekeken zal worden uit Megen en Wanroij naar deze uitslag.

Margriet – Volkel
Een wanprestatie wist trainer Mark van Strik van Margriet Kliksport melden na het verlies met 2-0 bij Ulysses. Ergens ook wel weer verklaarbaar. Elke trainer zal onmiddellijk de bezwerende vingen de lucht in brengen, maar voor Margriet viel er niet veel meer te halen. De club eindigt kleurloos in de middenmoot en neem afscheid van Strik, het is niet anders. Wél kwam er een opmerkelijk bericht binnen op deze redactie vanuit Megen van Ulysses. In Megen waren ze niet zo te spreken over het gedrag van Margriet van na afloop van het duel met Ulysses: "We hadden vooraf Margriet twee kleedkamers gegeven. Maandagochtend constateerde de vrijwilligers dat de kleedkamer waarin Margriet zat er een deur was ingetrapt. Niet netjes en ook niet gemeld door Margriet. De spelersgroep van Margriet zal moeten opdraaien voor de schade", luidt het bericht uit Megen. 

Over niet netjes gesproken! 
De reactie van trainer Mark Strik van Margriet: "Wij hebben deze kleedkamer nauwelijks gebruikt. We kwamen bij Ulysses aan en er was maar 1 kleedkamer beschikbaar. In de kleedkamer tegenover ons zat een ander team en dat was de kleedkamer van de op de foto's te herkennen kapot getrapte deur. Deze kleedkamer is door ons enkel na de wedstrijd gebruikt door onze grensrechter en enkele spelers om te douchen. Tijdens het douchen zijn er de gehele tijd mensen van de begeleiding in en rondom de kleedkamer geweest, die mij hebben verzekerd dat wij hier niks mee te maken hebben en niet verantwoordelijk zijn voor het vernielen van deze deur. Wij maken altijd de kleedkamer netjes schoon en leveren daarna de sleutel pas weer in. Zo is dat ook afgelopen zondag gebeurd. In de mail die gestuurd is staat dat wij gedurende de wedstrijd in kleedkamer 1 hebben gezeten maar dit is onjuist! Wij hebben in kleedkamer 2 gezeten en hebben na afloop van de wedstrijd kleedkamer 1 enkel gebruikt om te douchen omdat toen deze deur open stond en de kleedkamer wel vrij was. Er is contact tussen beide verenigingen maar nogmaals wij zijn niet verantwoordelijk voor deze vernielingen."

20-april Paaszaterdag
Excellent-Handel
Nooit Gedacht-FC Schadewijk (afgelast )
Constantia -Ulysses

22-april Paasmaandag
Ulysses-FC Schadewijk
Vitesse'08-Schijndel
Nooit Gedacht-Olympia'18
Boekel Sport-MULO
Constantia-Avanti'31
Margriet-Volkel
Handel-Excellent

Stand
1.Olympia'18 21-56 Kampioen
2.Schijndel 22-41
3.Volkel 21-35
4Avanti'31 20-34
5.Boekel Sport 20-31
6.Nooit Gedacht 19-30
7.Margriet 21-30
8.Handel 19-28
9.Vitesse'08 21-27
10.Excellent 19-25
11.FC Schadewijk 19-24
12.MULO 20-16
13.Constantia 20-12
14.Ulysses 20-11

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant