Visual van Het Patroon.
Visual van Het Patroon.

Van Orsouw: 'Deze woon- en werklocatie is iets om trots op te zijn'

Algemeen 607 keer gelezen

OSS | Voor wethouder Joop van Orsouw is Het Patroon (de naam voor het vernieuwde sheddakencomplex) bijzonder. Zijn opa werkte in de Bergoss-fabriek. "En er hebben nog vele andere mensen bij de 'wattenjood' gewerkt. Iedere inwoner kent de sheddaken. Deze daken vertellen over onze geschiedenis. Daarom is het fantastisch dat de muur van de Bergoss-fabriek en de spanten van de sheddaken blijven bestaan. Als er niks zinvols zou gebeuren met deze locatie, dan was de muur een sta-in-de-weg geweest. Maar wonen is zinvol, net als een stadstuin en een ondernemer die wil uitbreiden."

Het Patroon wordt volgens Van Orsouw een bijzondere woon- en werklocatie met een prachtige stadstuin. "Iets om trots op te zijn. Samen met de ontwikkeling van het Bergoss-terrein, het Berghkwartier, de plannen voor het Walkwartier en het nieuwe park bij het Titus Brandsmalyceum ziet dat stukje Oss er over een paar jaar heel anders uit. We hebben er al rekening mee gehouden met de aanpak van de Oostwal en de oversteek."

Jaloezie
Met de komst van Het Patroon hoeft Van Orsouw niet meer met een jaloerse blik naar diverse andere steden te kijken. "Ik zie soms voorbeelden van prachtige gebouwen die ontwikkeld worden, zoals het Sphinxkwartier in Maastricht. In Oss hadden wij daar weinig voorbeelden van. Daarom ben ik zo blij met Het Patroon. En het was ook hoog tijd dat hier iets ging gebeuren."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant