Slotfase vierde klasse I erg spannend

Voetbal 1.874 keer gelezen

Welke ploeg in de vierde klasse I pakt de titel? Nijnsel of Avesteyn zijn bezig aan een mooie strijd. En welke ploeg degradeert direct? De degradatiestrijd gaat tussen vijf ploegen.

Vorstenbossche Boys bezet de tiende plaats, maar is daarmee nog lang niet veilig. Daaronder staat NLC'03, dat een slechte periode kent. "We zitten in de hoek waar de klappen vallen", aldus trainer René van der Putten. De Lithenaren hebben dringend punten nodig en hopen donderdag op een goed resultaat tegen Nulandia. De onderste drie ploegen zijn Cito, Ravenstein en Herpinia. Cito-trainer Yavuz Demirci zag zijn ploeg afgelopen donderdag nog met 6-0 winnen van Ravenstein, maar zondag werd er met 5-1 verloren van WEC. "Je kunt een wedstrijd niet winnen als de wil er niet is om te winnen. Veel jongens haalden hun niveau niet. Drie wedstrijden in een week is misschien toch iets teveel, want we hebben het al krap met fitte spelers. We gaan ons weer opladen voor maandag tegen SCMH."

Ravenstein/Herpinia
Ravenstein herstelde zich van de nederlaag tegen Cito door Avesteyn op 4-4 te houden. Ravenstein-trainer Lars van Kan: "We hebben een dijk van een wedstrijd gespeeld. Heel zuur dat we in de laatste seconde de gelijkmaker om de oren krijgen. Wij hebben de koploper op alle fronten afgetroefd, maar zijn niet goed omgegaan met de kansen. Ik ben zeer trots op wat de jongens hebben laten zien. Op naar de thuiswedstrijd zaterdag tegen Avesteyn." Dan hekkensluiter Herpinia. De Herpenaren leken op weg te zijn naar degradatie, maar de laatste weken pakken de mannen van trainer Frank Kusters punten. Afgelopen zondag waren ze met een 0-2 ruststand bij DVG opnieuw goed op weg, maar Herpinia ging uiteindelijk met 5-2 onderuit. Vanavond (woensdag) komt het WEC van de Osse trainer Johan van Osch op bezoek. "De komende wedstrijden worden cruciaal", aldus Kusters.

Vierde klasse I:
1. Nijnsel 22-54
2. Avesteyn 20-47
3. DVG 21-45
4. Nulandia 21-42
5. SCMH 21-31
6. SDDL 20-27
7. WEC 20-24
8. Boskant 21-24
9. Boxtel 21-23
10. Vorstenbossche Boys 21-20
11. NLC'03 20-18
12. Cito 20-17
13. Ravenstein 20-16
14. Herpinia 20-15

Herpinia - WEC (woensdag)
NLC'03 - Nulandia (donderdag)
Ravenstein - Avesteyn (zaterdag)
Maandag:
Ravenstein - Nijnsel
Herpinia - Boxtel
Cito - SCMH
Boskant - DVG
SDDL - Vorstenbossche Boys
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant