Druk paasweekend voor voetballers in 2H
Druk paasweekend voor voetballers in 2H Foto origineel Hanny van der Linden

2H: Bijna dubbelprogramma komend weekend; SSS'18 en Real Lunet na Pasen drie weken vrij

Voetbal 2.134 keer gelezen

Eveneens voor deze klasse een stevig weekend. Paaszaterdag heeft vijf wedstrijden op het menu staan en op tweede paasdag zes wedstrijden met de klassieker SSS'18 – Volharding. Venhorst haalt zaterdag in en tegen Heeswijk bijna een volledige wedstrijd in minus een kwartiertje. Zondag zien de twee elkaar weer, maar dan op De Voskuilen in Venhorst. Erp kan virtueel op één puntje komen van SSS'18 en de twee zien elkaar nog op de voorlaatste competitiedag op 19 mei in Erp. Wat een heerlijke ontknoping toch. Kampioenskandidaten Real Lunet en SSS'18 kunnen zich in alle rust gaan voorbereiden op de drie slotwedstrijden van het seizoen de komende drie weken.

Door: Peter Kuijpers

In deze klasse ligt nog alles open alhoewel een kleine kansberekening mag. De kampioen moet worden gezocht in de top-3 met SSS'18 als grootste optant gevolgd door Real Lunet en Erp. Ook in deze klasse krijgen we één degradant en twee teams spelen nacompetitie. Sparta'18 is laatste waar Sportclub Irene en Emplina proberen aan te sluiten bij Berghem Sport en Venhorst. Interessant is dan ook het duel zaterdag in Berghem tussen Berghem Sport en Emplina dat op tweede paasdag het thuis opneemt tegen Sparta'18. Mooie ontwikkelingen in het belangrijke paasweekend.

SSS'18 – Volharding
De derby van het jaar en wellicht het koningsduel uit deze klasse. In Vierlingsbeek won SSS'18 op 2 december met 1-3. Zaterdag zien de twee teams elkaar weer in Overloon. Veel publiek aan de vooravond van Pasen. SSS'18 en Volharding zijn tweede paasdag vrij. SSS'18 kan met een soort van voorjaarsreces en hoeft de veters pas te strikken op zondag 12 mei voor het uitduel naar Sportclub Irene en kan een week later kampioen worden in Erp. Wellicht op 12 mei al maar dan is de 'medewerking' van Erp en Real Lunet meer dan gewenst.



Volharding - SSS'18 op 2 december 2018 (Foto Jeff Meijs)

DAW – Erp
Pittig wedstrijdje en groot struikelblok op paaszaterdag voor Erp al zijn beiden teams niet vies van een gelijkspelletje. Als je supporters hoort uit Erp zeggen die dat hun club geen kampioen wil worden. Dit is natuurlijk een oer cliché om je achter te verschuilen. Natuurlijk gaat Erp voor de winst en is er chagrijn als dat niet lukt, niets is meer menselijk en dus ook in Erp niet. Twee dagen later is er de return op de eigen uil in Erp. Hopelijk voor spits Emiel van der Sanden houdt zijn bovenbeen het uit waar een vervelend spiertje hem al weken danig parten speelt. DAW staat redelijk veilig, maar een puntje(s) is altijd welkom heet dat dan.

EVVC – Sportclub Irene
Tijd voor punten en waarom niet tegen de ploeg uit Tegelen die maandag voor de tweede uitwedstrijd in het paasweekend naar Vinkel komt. Hopelijk kan de navigatie in de spelersbus van Sportclub Irene Vinkel traceren. EVVC pakte afgelopen week een belangrijke driepunter uit bij Berghem Sport dat barre tijden meemaakt momenteel. Voor EVVC werd het eveneens tijd want de prestatiecurve van de Vinkelaren piepte en kraakte de laatste maand behoorlijk. Het is voor de Tegelaren een van de laatste kansen om nacompetitie te ontlopen komend weekend. EVVC kan bij winst flierefluitend afscheid nemen van trainer Stephan Hesemans die het een paar klasjes lager gaat zoeken bij zijn 'guilty pleasure' WEC komend seizoen.

Programma 20-april paaszaterdag
Heeswijk-Venhorst (restant van 75 minuten)
DAW-Erp
Helvoirt-Sportclub Irene
Berghem Sport-Emplina
SSS'18-Volharding

Programma 22-april paasmaandag
Venhorst-Heeswijk
EVVC-Sportclub Irene
Erp-DAW
Vianen Vooruit-Helvoirt
Emplina-Sparta'18
Real Lunet-Berghem Sport

Stand tweede klasse H:
1.SSS'18 22-43
2.Real Lunet 22-38
3.Erp 20-36
4.Vianen Vooruit 21-33
5.Helvoirt 20-32
6.Heeswijk 20-31
7.Volharding 20-28
8.EVVC 20-26
9.DAW 19-25
10.Venhorst 19-24
11.Berghem Sport 20-23
12.Sportclub Irene 18-17
13.Emplina 19-16
14.Sparta'18 20-13

SONY DSC
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant