MarieClaire Theunisse van De Kiep.
MarieClaire Theunisse van De Kiep.

Marie Claire van Boetiek de Kiep deelt haar favoriete plekken in de stad

Zakelijk 3.501 keer gelezen

OSS | Marie Claire Theunisse voelt zich als een vis in het water in het Osse centrum. Ze is er praktisch opgegroeid. Haar oma begon er Boetiek de Kiep. Inmiddels runt Marie Claire samen met haar moeder de dameskledingzaak. Ze deelt haar favoriete plekken met ons.

Gevraagd naar leuke herinneringen aan het Osse stadshart hoeft Marie Claire Theunisse niet lang na te denken. "Met mijn oma ging ik vroeger altijd een ijsje eten bij IJssalon Venezia en later heb ik een leuke uitgaanstijd gehad in het centrum van Oss", vertelt ze.

Gezelligheid
De onderneemster is dagelijks op de Heuvel te vinden. Niet alleen voor haar werk maar ook voor de boodschappen en gezelligheid. "Ik doe en haal eigenlijk alles in het Osse centrum. Als het om horeca gaat kom ik graag in de Peperstraat. Ik vind het gezellig om op het terras van De Winkel een borrel te drinken en haal graag een lekker flesje wijn bij Wijnhandel Van Helden."

Roots
De roots van Boetiek de Kiep liggen in De Schakel, schuin tegenover Caffè Corretto. Een plek waar Marie Claire graag komt. "Je kunt bij Corretto lekker koffiedrinken en goed lunchen. In De Schakel is het allemaal 45 jaar geleden begonnen voor mijn familie met Boetiek de Kiep. Mijn moeder begon 32,5 jaar geleden bij mijn oma in de zaak en nam deze 20 jaar geleden over. Sinds 3 jaar run ik samen met haar Boetiek de Kiep." Sinds 1980 is Boetiek de Kiep gevestigd op de hoek Varkensmarkt/Terwaenen. Met haar collega-ondernemers onderhoudt Marie Claire een goed contact. "De samenwerking onderling is belangrijk. Ook in de straat waar wij gevestigd zijn, slaan we de handen ineen als er een evenement is. Dan zorgen we ervoor dat de straat extra gezellig is aangekleed."

Relaxen
Voor een relaxmomentje gaat Marie Claire graag naar het Spahuys. "Daar kan ik mijn hoofd even leegmaken, het is pure ontspanning." Daarnaast loopt ze geregeld binnen bij Spahuys Kids, een 'verwenwinkel' voor de allerkleinsten. "Ik koop daar regelmatig cadeautjes, leuk om te geven en te krijgen. Bij Spahuys Kids worden leuke kinderfeestjes gegeven en hebben ze relaxpakketten voor kinderen."

Koningsdag
Op Koningsdag is Marie Claire van de partij in de binnenstad, vaste prik. "Ik help mijn ouders al zo'n 15 jaar mee tijdens Koningsdag. Ook nu zijn we die dag geopend. Daarna gaan we een drankje doen in de Peperstraat en een kijkje nemen bij Absolute Orange! op de Heuvel. Als er iets te doen is in de stad, probeer ik er bij te zijn", aldus Marie Claire.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant