Deelnemers aan het beachhandbaltoernooi. (Foto: Ruud Schobbers)
Deelnemers aan het beachhandbaltoernooi. (Foto: Ruud Schobbers)

Toernooi DOS'80 in nieuw jasje

Sport 335 keer gelezen

HEESCH | De twintigste editie van het beachhandbaltoernooi georganiseerd door handbalvereniging DOS'80 vindt volgende maand plaats. Wat in 1999 startte als een klein intern toernooi, groeide uit naar een evenement dat niet meer weg te denken valt uit Heesch. De accenten zijn in de tijd echter wel verlegd.

Het toernooi vindt dit jaar plaats bij de Geffense Plas, gelegen tussen Heesch en Oss. "Het lijkt alsof dit bewust gekozen is vanwege de op handen zijnde fusie tussen de handbalverenigingen DOS'80 en Olympia'89, maar dit is toeval. Neemt niet weg dat het een prachtige locatie is", meldt DOS'80 in een persbericht.

Programma
Zaterdagmiddag 22 juni zijn de velden gereserveerd voor beachvoetbal en beachhockey. Op zaterdagavond is er een competitie voor vriendenteams. Zondag 23 juni spelen 's ochtends de (beachhandbal) jeugdteams tegen elkaar en 's middags komen de A-jeugd en de seniorenteams in actie.

Groei
Beachhandbal groeit enorm in Europa. "Het is een sport die draait om spektakel, entertainment en fair-play. Beachhandbal is een veel snellere, dynamischere versie dan het bekende handbal in de zaal. Mooie acties kunnen beloond worden met een dubbelteller, zo ontstaan er mogelijkheden om een achterstand weer snel om te buigen naar een voorsprong. Scoren vanuit een pirouette is een voorbeeld van een score die voor twee doelpunten kan zorgen."

Inschrijven
De inschrijving voor het toernooi is geopend. Ga hiervoor naar de website van handbalvereniging DOS'80 www.dos80.nl en ga naar het kopje 'Beachhandbal'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant