Deelnemers aan een eerdere Vunderkeloop.
Deelnemers aan een eerdere Vunderkeloop.

Avonddriedaagse en Vunderkeloop in Macharen

Sport 474 keer gelezen

MACHAREN | Traditiegetrouw beleeft Macharen aan het einde van de maand mei twee sportieve activiteiten voor wandelaars en hardlopers onder het motto 'Macharen aan de wandel'. Ook dit jaar gaat de avondwandeldriedaagse vooraf aan de jaarlijkse Vunderkeloop. Sinds 2014 zijn het enkele enthousiaste vrijwilligers die samen met de uitbaters van 't Vunderke de combinatie van wandelen en hardlopen mogelijk maken.

Vanaf dinsdag 21 mei kunnen deelnemers drie avonden terecht op een tweetal routes, die in en rond Macharen zijn uitgezet. Er kan daarbij gekozen worden uit twee afstanden, te weten vijf en tien kilometer. De start bij 't Vunderke is op de eerste twee avonden tussen 18.00 en 18.30 uur; op de slotavond beginnen de tienkilometervreters echter verplicht om 18.00 uur en de deelnemers aan de vijf kilometer om 18.30 uur in verband met de gezamenlijke ontvangst. Zoals gebruikelijk zal fanfare Jong Leven deze tussen 19.30 en 20.00 uur op het terras van 't Vunderke muzikaal opluisteren. De inschrijving is in 't Vunderke op dinsdag- en woensdagavond vanaf 17.45 uur. Het inschrijfgeld voor jeugd tot en met 12 jaar bedraagt drie euro; vanaf 13 jaar geldt een bedrag van vijf euro.

Vunderkeloop
'Macharen aan de wandel' wordt traditioneel afgesloten met de stratenloop, beter bekend als de 'Vunderkeloop'. Op vrijdag 24 mei heeft deze trimloop voor wedstrijdlopers en vrijetijdsatleten plaats in de reeks van wedstrijden van de Maasland Run Classic 2019. Start en finish zijn naast het terras van 't Vunderke. Om 19.00 uur starten de allerjongsten van 5 tot en met 8 jaar voor hun rondje over 620 meter, waarna een kwartier later de bovenbouwleerlingen uit het basisonderwijs aan de beurt zijn voor twee rondjes door het dorp. Om 19.30 uur starten de 5 en 10 kilometer. Voor 'de tien' mag eenieder zich met hart en ziel werpen op verbetering van het parcoursrecord (31.02 minuten) dat al jarenlang op naam staat van geboren Macharenaar Gerwin van den Hurk. Verbetering ervan levert de winnende loper 75 euro op.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant