Penny Klamer - Suppers werd in 2016 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Penny Klamer - Suppers werd in 2016 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Foto: Hans van der Poel.

Penny Klamer-Suppers: 'We willen mensen verrassen'

Algemeen 1.567 keer gelezen

Penny Klamer-Suppers is onder andere bekend als de drijvende kracht achter het Osse muziekfestival Muze Misse. Maar de Osse (70) heeft de afgelopen 50 jaar nog veel meer mooie dingen georganiseerd. Als waardering voor bewezen diensten kreeg ze in 2016 uit handen van burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans een koninklijke onderscheiding. We spraken met de Osse duizendpoot.

Penny werd geboren in het Osse centrum. Haar vader runde een taxibedrijf en was verder onder andere bekend als voorzitter van O.S.S.'20 en als organisator van de 24 uursrace in Oss. Zelf was Penny als kind actief bij het jeugdcircus. Op haar dertiende werd ze toetsenist in een band en verder liep ze onder andere modeshows. Op latere leeftijd was ze actief als danseres in televisieshows en zat ze in de jury van danswedstrijden. Tijdens een Miss Teenager verkiezing eindigde ze als tweede.

Organiseren
Ze vond het leuk om anderen te entertainen, maar het organiseren zat ook in haar bloed. 50 jaar geleden organiseerde ze een antiekbeurs in theater De Lievekamp. In de daaropvolgende jaren organiseerde ze nog veel meer. Zoals de Pinksterfeesten in Nistelrode. "Ik heb tien jaar in Nistelrode gewoond en vond het belangrijk om me in te zetten voor de omgeving. Zo stond ik mede aan de basis van de feesten." Ook zat ze in de organisatie van de dansgarde in Nistelrode.
Muziek speelt een belangrijke rol in haar leven. Ze speelde in haar tienerjaren in een band, maar organiseerde later ook muziekevenementen. Zo stond ze aan de basis van onder andere Good, Bad & Blues in 1984 in Oss, van BluesTouch, van PopOss, de drive-in bioscoop (nu de BuitenBios) en samen met Paul Vellekoop van de Muziekboulevard. Verder was ze werkzaam in diverse cafés in Oss, met Café De Kamer als laatste. Maar we vergeten ook zeker niet de tijd dat ze live muziek naar de Papillon in Oss bracht. "Dat was hét poppodium van Oss in de jaren '80. Er werd veel gespeeld door bandjes. In de Papillon organiseerden we in 1985 ook de eerste maandelijkse COC-avonden."

Muze Misse
Het bekendste evenement wat Penny -die jarenlang een antiekzaak runde- organiseert, is Muze Misse. Komende zondag 7 juli staat de dertiende editie op het programma. Met Van Dik Hout, Glennis Grace, Navarone, Memphis Maniacs, Frans Bauer, Famke Louise, Rilan & the Bombardiers, Clemens van de Ven Band, Mick Stender en Bussel Skate Crew staat er een mooie line-up. "Ieder jaar willen we de mensen weer verrassen. We gaan ook dit jaar weer voor een vol Jan Cunenpark. Of we ooit verhuizen uit dit park? We zijn gebonden aan het aantal kaarten, maar door het sfeertje en de goede bereikbaarheid willen we hier nooit weg."
Muze Misse vindt op één dag plaats, maar Penny is er het hele jaar mee bezig. "Na het festival ga ik eerst zaken afwerken. Vanaf augustus ben ik al bezig met de line-up. Van het benaderen van sponsoren, het regelen van vergunningen, het huren van de beveiliging tot de contacten met de pers. Ieder jaar start je weer met niets. Maar zo lang ik het leuk blijf vinden, ga ik met alle liefde door. Natuurlijk blijven we de komende jaren hopen op de ondersteuning van het publiek en het bedrijfsleven."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant