De Meerkes in Ravenstein.
De Meerkes in Ravenstein.

Totale ontspanning bij Sauna & Wellness De Meerkes

Zakelijk 1.549 keer gelezen

Heerlijk ontspannen en genieten? Dat kan 'gewoon' in de gemeente Oss. Bij Sauna & Wellness De Meerkes aan de Meerstraat 1 in Ravenstein is alles aanwezig om volop te relaxen en de dagelijkse stress te vergeten.

Bij De Meerkes zijn twee luxe sauna's gevestigd in twee afzonderlijke authentieke gebouwen: 't Bakhuys en 't Koetshuys. Gastvrouw Lisa Verhoeven laat met trots de accommodaties zien. Van een Finse sauna, infrarood cabine, stoomcabine, zonnebank, jacuzzi, automatische voetmassage tot een relax ruimte, overdekt zwembad (in 't Bakhuys) en buitenplaats met stortemmer: alles is aanwezig voor totale ontspanning. Handdoeken, badjassen, slippers, föhn en douchegel zijn aanwezig. Wil je ook heerlijk eten? De Meerkes serveert gerechten met uitsluitend verse ingrediënten. Maar je kunt natuurlijk ook een hapje eten in de mooie vestingstad Ravenstein.

Ontstaan
De Meerkes is een pand uit de zeventiende eeuw. Van boerderij werd het een recreatieboerderij en pandeigenaar Loet Verhoeven -de vader van Lisa- bouwde het in 2001 om tot woonhuis. In 2005 verbouwde hij naast zijn huis een pand om tot wellnesslocatie. "Ik las op internet over een privé sauna in Maastricht en kreeg het idee om daar ook zelf mee te starten. We maakten een website en al vrij snel ging het lopen. We moesten na verloop van tijd zelfs vaak 'nee' zeggen. Zes jaar geleden besloten we een tweede sauna te openen. Van beide sauna's is de bezettingsgraad buiten verwachting. De gasten die voor De Meerkes kiezen, zijn heel divers. Van een echtpaar tot vriendinnen: iedereen is welkom. Het is leuk om een ander cadeau te geven, zoals voor een verjaardag, trouwdag, huwelijksaanzoek of Moederdag."

Privacy
De gasten komen uit heel Nederland, maar ook steeds meer mensen uit de omgeving weten de weg naar De Meerkes te vinden. "We merken dat veel mensen het een grote drempel vinden om naar een openbare sauna te gaan. Het voordeel van een privé sauna is de privacy en de rust. Je huurt hier een ruimte en komt geen andere mensen tegen, dat is prettig", aldus Lisa.

Onderscheiden
Volgens haar weet De Meerkes zich te onderscheiden van andere privé sauna's. "Er zijn bij ons diverse mogelijkheden op het gebied van massages/behandelingen. Van bijvoorbeeld een chocolademassage, scrub- tot sportmassage. Daarnaast zijn onze sauna's groot in vergelijking met andere privé sauna's. We krijgen veel complimenten over de karakteristieke omgeving en de boerderijstijl. Het draait allemaal om de beleving die we neerzetten."

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website www.demeerkes.nl. Bereikbaar via (06) 13 90 03 58 en info@demeerkes.nl.

De Meerkes.
De Meerkes.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant