Ronald Koeman jr.
Ronald Koeman jr.

Ronald Koeman jr.: 'De druk ligt volledig bij Sparta'

Sport 1.102 keer gelezen

OSS | TOP Oss is vier wedstrijden verwijderd van de Eredivisie. Zo dichtbij het hoogste niveau waren de Ossenaren in 2006 voor het laatst. Komende zondag komt Sparta Rotterdam naar Oss in de tweede ronde van de play-offs, woensdagavond is de return op Het Kasteel. Ronald Koeman jr. staat bij de Ossenaren onder de lat. Hij kijkt uit naar de komende krakers.

Koeman stond de laatste negen competitiewedstrijden onder de lat. Nick Olij was dit seizoen de eerste keus, maar kampt met een armblessure. Daardoor keept Koeman ook tegen Sparta Rotterdam. Ondanks een matige start heeft hij laten zien een betrouwbare doelman te zijn. "Na mijn slechte start tegen Almere City FC baalde ik enorm. Ik heb het er thuis ook over gehad, want ik snapte er niets van. Een paar dagen was ik er goed ziek van, maar je moet door en ik heb me herpakt. Daarna ging het een stuk beter."

Einde contract
Het zijn spannende weken voor Koeman en zijn ploeggenoten. TOP Oss gaat een poging doen om de finale van de nacompetitie te halen. Tel daarbij op dat vanwege zijn naam -zoon van de bondscoach- er wellicht extra naar Koeman wordt gekeken. Van extra druk wil hij echter niet weten en hij is blij met zijn plek onder de lat. "Ik zit hier nu vier seizoenen en heb hele goede keepers voor me gehad. Ik kwam binnen met een zware blessure, dus dat was geen lekkere start. Daarna had ik Xavier Mous voor me. Hij blonk uit en nu ook weer bij Cambuur. Dit seizoen keept Nick Olij sterk. Ik ben altijd mijn best blijven doen, heb ontzettend veel geduld gehad en nu is mijn kans gekomen. Al is 'trainen om het trainen' wel heel wat anders dan 'trainen voor een wedstrijd'."

Aflopend contract
Koeman heeft een aflopend contract in Oss. Volgens hem is er nog geen duidelijkheid over zijn sportieve toekomst. "Waar ik volgend seizoen keep? De play-offs is een mooie kans om de club op de kaart te zetten. Dat geldt voor de spelers ook. Het liefst speel ik zo hoog mogelijk en er zijn al wat clubs geweest die hebben geïnformeerd. Maar het liefst ben ik volgend seizoen eerste keeper van TOP Oss."

Sparta
Sparta Rotterdam was dit seizoen in thuiswedstrijden de beste ploeg in de Keuken Kampioen Divisie. Het verloor slechts twee keer, waaronder van TOP Oss: 1-4. Opvallend is de klassering van TOP Oss in uitwedstrijden dit seizoen: tweede. Wat verwacht Koeman van het tweeluik? "Sparta is gezien het spelersmateriaal de favoriet. Voetballend zijn ze sterk, maar wij geven achterin heel weinig weg. En als er ruimte ontstaan in hun defensie, kunnen wij mogelijk toeslaan. Bovendien ligt de druk volledig bij Sparta. Zij moeten promoveren, voor ons is het geen 'moetje'. Voor ons is het belangrijk om de 0 te houden in eigen stadion. Met 0-0 ben ik tevreden, maar natuurlijk hopen we op een overwinning."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant