Poëzie. (Foto ter illustratie)
Poëzie. (Foto ter illustratie)

Poëzie Podium Oss viert jubileum met thema 'Vier de Vrijheid'

Algemeen 281 keer gelezen

OSS | Poëzie Podium Oss bestaat 10 jaar. Op donderdag 6 juni om 20.00 uur houden ze een Open Podium in K26 aan de Kruisstraat 26 met het thema 'Vier de Vrijheid'. De toegang is gratis.

Dichters van het Spoken Word genre zullen op uitnodiging van PPO-dichters Iris Besseling en Michel van Nierop acte de présence geven. Spoken Word vindt zijn oorsprong in de jaren '60 en '70. Met name Allen Ginsberg en Simon Vinkenoog zijn bij de oudere generatie wel bekend, maar ook bijvoorbeeld Bob Dylan en Linton Kwesi Johnson zijn beoefenaars van deze dichtkunst. Deze vorm van dichtkunst is nu dankzij de hiphop en de rapcultuur weer populair en op 6 juni te beluisteren tijdens het open podium in K26. Bovendien zijn er tijdens deze poëtische avond voordrachten van de dichters die aangesloten zijn bij het PPO.

Optredens
Deze feestelijke jubileumavond wordt muzikaal opgeluisterd door zangeres Kyra Haerkens en haar bandleden Marcel Hanenberg en Dirk vandenput. "Wij hopen op een grote opkomst van liefhebbers van mooie en sprankelende dichtkunst en muziek", aldus voorzitter Beppie Lotterman. Meer informatie via secretaris@poeziepodiumoss.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant