Vajèn van den Bosch.
Vajèn van den Bosch.

Vajèn van den Bosch: 'Ik hoop de Grote Zaal plat te krijgen'

Algemeen 1.030 keer gelezen

OSS | Wat een verrassende combinatie bedacht De Lievekamp toen ze Vajèn van den Bosch, bij velen vooral bekend als musicalster, vroegen om 31 mei samen met de Marinierskapel een concert te geven. Eenmalig en dus nóg unieker! "Het sprak me meteen aan", zegt Vajèn enthousiast, "juist omdat het zo anders is. Een uitdaging ook en nu de avond in elkaar zit, ben ik ervan overtuigd dat we het publiek zeker zullen boeien en plezieren."

door Carla van Herpen

"De Lievekamp ligt me natuurlijk zeer na aan het hart. Ik heb er vanaf mijn tiende echt al zoveel dingen gedaan: toneel, ballet, musical. Het is thuiskomen en dus is het juist hier fijn om me eens van een andere kant te laten zien. Ik ben volledig vrijgelaten in mijn repertoirekeuze, waardoor ik songs kan laten horen die ik nog nooit eerder heb gezongen. Er is uit veel bronnen geput. Al pratend en uitproberend met de Marinierskapel werd ik steeds blijer, want bij hen is echt 'the sky the limit!'"

Professionals
"Het is heerlijk om met zulke professionals op te treden en de ene keer het complete orkest van 53 musici achter je te weten en bij tere, sfeervolle nummers het juist klein te kunnen houden. Zo mooi om dan uit de breedte van al die instrumenten de selectie te mogen maken die mij het meeste aanspreekt. Zo is een avond ontstaan waarin Broadwaynummers, pop en Disneysongs, kleine ballads en natuurlijk musical hits elkaar afwisselen. Natuurlijk brengt de Marinierskapel ook een aantal mooie eigen nummers ten gehore. Soms knalt het de tent uit, soms is het lieflijk en dan weer blij en vrolijk. Ik praat de avond daarbij aan elkaar, zodat mensen ook weten waarom ik bepaalde nummers zing. Ik kijk uit naar vrijdag 31 mei en hoop De Grote zaal plat te krijgen. Aan ons zal het zeker niet liggen!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant