HVCH - Nemelaer. (Foto: Ruud Schobbers)

1C: HVCH speelt zich veilig, Prinses Irene toont karakter

Voetbal 2.307 keer gelezen

HVCH is ook volgend seizoen verzekerd van een verblijf in de eerste klasse. Het 1-1 gelijkspel tegen Nemelaer was voldoende voor rechtstreekse handhaving.

Heel makkelijk had HVCH het vandaag niet. De Heeschenaren begonnen sterk aan de wedstrijd, maar na de 0-1 van Joeri Vugts (penalty) werd Nemelaer sterker. De bezoekers lieten ook een aantal goede kansen liggen op de 0-2. In de tweede helft lag het tempo lager en was het spel rommelig. Toch kwam HVCH nog terug in de wedstrijd. Invaller Van de Akker was 9 minuten voor tijd verantwoordelijk voor de 1-1. In die stand kwam geen verandering meer. Trainer Maarten van Vugt: "Een lekker gevoel dat we veilig zijn, zeker na de slechte eerste competitiehelft. Na de winterstop hebben we ons goed hersteld."

FC Tilburg - Prinses Irene 3-4
Prinses Irene is al gedegradeerd uit de eerste klasse C, maar dat betekent niet dat de ploeg uit Nistelrode er met de pet naar gooit. Zondagmiddag pakten de oranjehemden drie punten door met 3-4 te winnen bij FC Tilburg.
Het was de thuisploeg dat in een slordige eerste helft na een kwartier op voorsprong kwam. In de tweede helft ging het spel op en neer. Via Tim van de Brand (intikker) en Robin Walk (afstandsschot) bogen de bezoekers de achterstand om in een 1-2 voorsprong. Maar daarna was het FC Tilburg dat de 2-2 en 3-2 maakte. Zes minuten voor tijd leek Van de Brand zijn ploeg een punt te bezorgen: 3-3. Maar daar dacht Wibe van Rooij anders over. Een mooie actie bekroonde hij met de 3-4. Trainer Ronny Everaerts: "Ik ben trots op de getoonde veerkracht van het team en sportieve plicht die we hebben gedaan."

Rhode - Best Vooruit 2-2
De eerste 25 minuten gebeurde er van alles op het veld van Rhode. De bezoekers namen een 0-2 voorsprong, maar via Serge Voss en Simon van de Wetering stond het al snel weer 2-2. "We hebben het goed opgepakt", aldus Rhode-trainer Theo van Lieshout. Hij zag in de tweede helft een open wedstrijd. "Allebei de ploegen kregen kansen op de overwinning."