De selectie van Ravenstein.
De selectie van Ravenstein.

'We misten dit seizoen ervarenheid in de ploeg'

Voetbal 956 keer gelezen

RAVENSTEIN | Na een jaartje vierde klasse speelt Ravenstein volgend seizoen weer op het laagste niveau. Trainer Lars van Kan blikte na afloop van het met 2-4 verloren duel van WEC alvast terug.

"We wisten voor aanvang van het seizoen dat het een lastig karwei zou worden. We zijn drie jaar geleden begonnen met het inpassen van jeugdspelers en zetten daarmee in op ontwikkeling. Ongeacht van het resultaat zijn we hier onverstoord mee door gegaan en blijven vasthouden aan een positieve spelopvatting. Met als resultaat dat we goed positiespel spelen en zelfs een promotie bewerkstelligd hebben. De resultaten zijn dit seizoen niet altijd een afspiegeling geweest van het wedstrijdbeeld. Wat dat betreft hebben we het te vaak alleen met de complimenten en zonder punten moeten doen. We missen ervarenheid in de ploeg, waardoor we moeite hebben gehad om wedstrijden waar we een riante voorsprong hadden over de streep te trekken. We hebben zelfs geen enkele penalty mee gehad bijvoorbeeld. Facetten die inherent zijn aan de jeugdigheid van onze jongens. Dat komt allemaal nog wel. Zonder bal zijn er nog stappen te maken, maar het niveau wat deze jongens aan de bal dikwijls hebben laten zien is uniek op ons niveau. Ik zie een mooie toekomst weggelegd voor deze gasten en ben samen met mijn staf trots op de prestaties van die gasten. Ook de supporters wil ik complimenteren voor de steun die ze hebben gegeven."

Laatste gevoel
Het groepsgevoel is volgens Van Kan uitstekend. "Zondag gaan we uit tegen DVG dan ook wederom alles uit de kast trekken en nog een keer knallen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant