Een eerdere natuurfietstocht.
Een eerdere natuurfietstocht.

Natuurfietstocht langs begraafplaatsen in regio Oss

Algemeen 248 keer gelezen

OSS | IVN Oss houdt zondag 26 mei een natuurfietstocht langs begraafplaatsen in de regio Oss. Deze fietstocht onder begeleiding van een natuurgidsen begint om 10.00 uur, is circa 35 kilometer lang en duurt ongeveer 5 uur. Verzamelpunt voor vertrek is de parkeerplaats bij Restaurant-Motel De Naaldhof aan de Docfalaan 22 in Oss. Vooraf aanmelden is niet nodig. Neem voor onderweg een eigen lunchpakketje en wat drinken mee.

Onze overleden voorouders hebben mooie locaties gekregen in de natuur in de omgeving van Oss en De Maashorst. In het verre verleden -300 tot 2500 jaar voor het begin van de jaartelling- werden al mensen begraven op natuurrijke plaatsen. Volledig in de vergetelheid geraakt, maar recent weer herontdekt en met herstel van grafmonumenten de eerbied gekregen die zij verdienen.

Rode draad
Maar ook de huidige begraafrituelen verschuiven steeds meer van begraafplaatsen rondom de kerk, naar terreinen buiten de bebouwde kom en natuurgebieden. Een rode draad voor een fietstocht in de regio Oss met uiteraard ook veel aandacht voor de natuur. "U bent van harte welkom om deel te nemen", aldus IVN Oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant