Ontdek ecotuin Landerij VanTosse tijdens de Velt-ecotuindagen.
Ontdek ecotuin Landerij VanTosse tijdens de Velt-ecotuindagen.

Ontdek ecotuin Landerij VanTosse tijdens Velt-ecotuindagen

Algemeen 583 keer gelezen

OSS | Landerij VanTosse zet zaterdag 1 en zondag 2 juni de poorten open tijdens de Velt-ecotuindagen. Tussen 13.00 uur en 17.00 uur is iedereen welkom die meer wil weten over hoe je een gezonde, eetbare en diervriendelijke tuin kunt inrichten en beheren op een ecologische manier.

Op Landerij Van Tosse kun je op verschillende manieren lokaal geteeld voedsel zien groeien. Het hart van de Landerij is de Tuinderij. Daar is een proef- en educatietuin met (vergeten) groenten, keukenkruiden, medicinale kruiden, kleinfruit, eetbare bloemen en een boomgaard. De natuurtuin met onder andere een paddenpoel, bijenhotel en vlinderveld maken het geheel compleet. De omgeving is eveneens het ontdekken waard. In het kampenlandschap ten zuiden van Oss vind je natuurakkers waar spelt voor brood groeit, hop voor bier en cranberries voor ijsjes. Je kunt paddenstoelen zoeken in houtwallen, fruit plukken langs de fruitallee en bessen langs de bosranden.

Rondleiding
Wie dat wil, kan een rondleiding volgen of zelf op ontdekking gaan in de tuin. Ook kun je diverse producten uit de tuin en landerij proeven in het winkeltje. Er worden allerlei tips en trucs met bezoekers gedeeld over ecologisch moestuinieren, een ecologische siertuin en biologische land- en tuinbouw. Zo kun je leren hoe je zonder gebruik van pesticiden en kunstmest tuiniert met respect voor plant en dier.

Bereikbaarheid
De parkeerplaats voor auto's op de Tuinderij is toegankelijk voor mensen met een beperking. Elders op de Landerij is wel parkeerplaats. Fietsers kunnen er wel parkeren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant