Afbeelding

Olaf Langens: 'We willen heel graag promoveren naar de Eredivisie'

Sport 710 keer gelezen

OSS | Olympia'89/DOS'80 staat voor twee absolute krakers. De Osse handballers gaan met Bevo 2 uitmaken wie er naar de Eredivisie gaat. Is drie keer scheepsrecht voor de Ossenaren? Heeschenaar Olaf Langens hoopt van wel: "We willen heel graag promoveren."

door Noa van Helvoirt en Leon Voskamp

Olympia'89/DOS'80 won afgelopen zaterdag overtuigend met 26-35 van Aristos en plaatste zich voor de finale van de nacompetitie. Vorig jaar werd er in de finale nog van de Amsterdammers verloren. "Het was lekker dat we sportieve revanche konden nemen. Vorig jaar wonnen we in de heenwedstrijd met 1 goal verschil, maar in Amsterdam waren we kansloos." Een jaar daarvoor haalde de Oss'/Heesche combinatie ook al de nacompetitie, maar toen vlogen ze er snel uit.

Bevo 2
Komende zaterdag start om 20.30 uur in de Mondriaanhal de eerste wedstrijd. Een week later is de return in Panningen. "We kennen de tegenstander niet. Het is een opleidingsploeg voor Bevo 1 en ze zullen snelle, jonge spelers hebben. Ik denk dat we de underdog zijn, omdat Bevo 2 uit de Eredivisie komt. Ze gaan vol voor lijfsbehoud en zijn de favoriet. Maar wij leggen onszelf wel de druk op. De afgelopen twee jaar lukte het niet en dit jaar willen we wel promoveren. We verwachten ook veel supporters komende zaterdag, want de goede prestaties leven bij de fans."

Trainen
De ploeg speelt voor een groot deel al jaren samen. Opvallend is dat ze nog steeds maar twee keer in de week trainen. Is dat wel genoeg bij promotie naar de Eredivisie? "We stelden ons die vraag ook toen we van de tweede naar de eerste divisie gingen. Maar de stap naar de Eredivisie is nog groter. Bovendien zullen de eisen vanuit de bond richting onze vereniging ook zwaarder worden. De praktijk zal het leren." Bij een eventuele promotie zal het wel flink anders gaan worden voor de groep. "We zijn gewend om veel te winnen. In de Eredivisie worden we ongetwijfeld op onze plek gezet. Maar het lijkt ons geweldig om het mee te maken en we gaan er vol voor. Lukt het niet, dan is er overigens niets aan de hand."

Gevoelige overstap
Voor Langens zou promotie ook een prachtige stap zijn. Hij maakte zo'n drie jaar geleden de overstap van DOS'80 naar Olympia'89. Toen in Heesch een gevoelige overstap, maar inmiddels werken de verenigingen samen. "Ik wilde hogerop en kreeg in Oss de kans. En wat zou het geweldig zijn om naar de Eredivisie te gaan."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant