Afbeelding

Vrijheid Blijheid in het Sint Barbarapark

Algemeen 579 keer gelezen

OSS | Het Sint Barbarapark vormt op zondag 2 juni het decor van het evenement Vrijheid Blijheid. Een gezellig festijn voor jong en oud waar je in 'vrijheid en blijheid' kunt genieten.

Vanwege de slechte weersverwachtingen op Bevrijdingsdag werd het evenement Vrijheid Blijheid verplaatst naar de eerste zondag van juni. Met Perzische tapijten, lange tafels, kraampjes, smeulende barbecues en een hoop gezelligheid en vertier zit het tijdens het festival Vrijheid Blijheid wel snor met het gelijknamige thema. Vorig jaar werd in het park naast de Groene Engel voor het eerst de Vrijheid Blijheid BBQ gehouden. Een doorslaand succes. Velen wisten hun weg te vinden naar het Sint Barbarapark.

Lunch met live muziek
Ditmaal is de BBQ uitgebreid met een ambachtelijke markt en een lunch met live muziek in picknicksetting. "Vanaf 12.30 uur kunnen mensen aanschuiven voor de lunch. Deze duurt tot 15.00 uur", vertelt Darija van Perlo van de organisatie enthousiast. "De lunch kost 7,50 euro en wordt verzorgd door de Groene Engel. Wie wil lunchen kan daarvoor een kaartje bestellen via de site van de Groene Engel of kaartjes kopen bij de CD Kiosk." Ook voor de allerkleinsten is er van alles te beleven. In de speciaal ingerichte kids area kunnen ze onder meer vriendschapsarmbandjes maken, zich laten schminken en lekker knutselen. "Een groot deel van de activiteiten is gratis, voor enkele wordt een kleine vergoeding gevraagd voor de materialen", licht Darija toe. De kids area is van 12.30 tot 18.00 uur open.

Ambachtelijke markt
Tussen 12.30 en 18.00 uur is er een eveneens een ambachtelijke markt te bezoeken volop vintage en creatieve en eigengemaakte items. "Er zijn diverse spullen te koop. Van tweedehands kleding tot keramiek. Er is onder meer een kraampje met kleding van het merk Kilojoule Clothing, een kledinglijn van een groep jongeren uit de skatescene." Voor de vrijheidsmarkt worden nog creabea's gezocht. Interesse om je eigen gemaakt producten te verkopen (geen voedsel)? Stuur dan een mail naar Darija: darija@perloproducties.nl.

Barbecue
Vanaf 16.00 tot 22.00 uur gaat de barbecue aan. "Mensen kunnen hun eigen picknickkleedje, barbecue en vlees meebrengen naar het park. Er is tevens de optie om een vleespakket te kopen voor 10 euro bij de Groene Engel. De kok stelt deze voor je samen", weet Darija. Ook zullen enkele dj's hun muzikale kunsten laten horen. Zoals de naam van het festival aangeeft, hangt er die dag een ongedwongen sfeer. Niets moet, alles mag. "Vrijheid Blijheid is je vrij voelen en daar blij mee zijn. We willen mensen bewust stil laten staan bij wat vrijheid inhoudt. We hopen op een gezellige dag waar iedereen van kan genieten", besluit Darija.

Kaartjes voor de lunch of het BBQ-pakket zijn verkrijgbaar via de site van de Groene Engel of CD kiosk in de Schakel.

 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant