Kerk in Herpen.
Kerk in Herpen.

Alle openbare verlichting in gemeente Oss LED-verlichting

Algemeen 1.034 keer gelezen

HERPEN | Wethouder Johan van der Schoot verving dinsdag 28 mei om 22.00 uur de laatste lamp. Ook de Sint-Sebastianuskerk in Herpen werd in het licht gezet door een LED-lamp. 

Daarmee is alle openbare verlichting in de gemeente Oss nu omgebouwd naar LED-verlichting. Ook de verlichting van en bij openbare monumentale panden. Dat geeft een energiebesparing van 63,6% in 2018 ten opzichte van 2013* (Bron Klimaatmonitor). De gemeente Oss voldoet nu al ruimschoots aan de doelstelling uit het Landelijk Energieakkoord Openbare Verlichting van 50% besparing in 2030.
 
Lagere gebruikskosten
Er zijn 22 kerken, 5 molens en 7 monumentale bouwwerken/kunstwerken aangelicht. Bijna overal ging het om vervangen van bestaande spots naar energiezuinige verlichting. Van der Schoot: "Hiermee laten we zien dat het ons als gemeente menens is met onze eigen energiebesparing. Niet alleen door LED-techniek toe te passen maar ook door slimmer om te gaan met het gebruik. Tegelijkertijd is dit een goede investering die we terugverdienen door lagere verbruikskosten."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant