Teams van TOP en Margriet doen aan Walking Football.
Teams van TOP en Margriet doen aan Walking Football.

Proeftrainingen Walking Football op Talentencampus

Voetbal 335 keer gelezen

OSS | Sportbedrijf Talentencampus organiseert in de maand juni een viertal gratis proeftrainingen Walking Football. Geïnteresseerden zijn welkom op donderdag 6, 13, 20 en 27 juni van 10.00 tot 12.00 uur. De dag zal beginnen met een kop koffie of thee in de kantine van sv TOP.

Na de gezellige start van de ochtend gaan de sportievelingen omkleden en start de training. Na afloop wordt de training nabesproken in de kantine. De proeftrainingen zijn toegankelijk voor elke 55-plusser. Iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau. Er is een parkeergelegenheid op de grote parkeerplaats achter het Frans Heesen Stadion aan de Joannes Zwijsenlaan. Inschrijven kan door te mailen naar info@sportbedrijftalentencampus.nl of een bericht te sturen naar (06) 27 91 76 67.

Walking Football
Bij Walking Football staat samen sporten en sociale contacten centraal. Het Nationaal Ouderenfonds, de Vriendenloterij en de Eredivisie CV introduceerden het in 2013 in Nederland onder de naam 'OldStars'. Ze willen het mogelijk maken dat mensen ook op latere leeftijd (in teamverband) kunnen sporten om zowel fysiek in beweging te blijven. Ook zijn ze zo actief in het verenigingsleven.

Aangepaste spelregels
Verantwoord bewegen, meedoen, ontmoeten en gezelligheid staan voorop. Om dit te bereiken wordt er gespeeld met aangepaste spelregels. Zoals de naam al doet vermoeden, is rennen met en zonder bal niet toegestaan. Ook mogen er bijvoorbeeld geen slidings gemaakt worden en mag de bal niet boven heuphoogte worden gespeeld. Oudere mensen willen niet meer het fysieke contact en met deze aangepaste regels kunnen ze toch op een veilige en plezierige manier voetballen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant