O.S.S.'20 - Quick Boys. (Foto: Jeroen Engelen)
O.S.S.'20 - Quick Boys. (Foto: Jeroen Engelen)
video

Supporters van winnend Quick Boys zorgen voor unieke sfeer op De Rusheuvel

Sport 3.721 keer gelezen

OSS | Zo sfeervol als vanavond op De Rusheuvel was het nog nooit en het is maar de vraag of dat ooit nog eens zal gebeuren. Vele honderden supporters van Quick Boys zorgden voor een bijzonder sfeervolle avond. Ze zagen dat hun favoriete ploeg al met één been in de finale van de nacompetitie staat om promotie naar de Tweede Divisie. O.S.S.'20 werd met 1-3 verslagen. Komende zaterdag 15.00 uur is de return in Katwijk.

Niet alle supporters van de bezoekers maakten er overigens een voetbalfeest van. Zo wist een groepje Quick Boys-fans met flink wat geduw zonder te betalen binnen te komen. Tijdens de wedstrijd werd duidelijk dat de politie en de gemeente Oss de massa serieus nam. Er mocht geen alcohol meer worden geschonken op het sportpark. Na afloop waren er ook wat flink wat agenten opgetrommeld om alles in goede banen te leiden. Met succes.

Reclameborden omver
Dan over het voetbal. In het eerste kwartier lieten beide ploegen zien er een leuke wedstrijd van te willen maken. De eerste grote kans was na ruim een kwartier voor Dennis Kaars. De voormalige goalgetter van De Dijk -en mislukt bij FC Den Bosch- zag zijn schot worden gekeerd door doelman Rick van der Leest. Twee minuten later stond de goalgetter wel op de juiste plaats om een schot van Cem Sahin op de paal binnen te werken: 0-1. Door het gejuich van de Quick Boys-supporters vielen enkele reclameborden om. O.S.S.'20 kreeg wel wat kleine kansjes, maar het grootste gevaar ontstond voor het doel van Van der Leest. Zo moest de Nulandse goalie redding brengen op een keiharde pegel van Kaars. De spits kreeg vijf minuten voor rust nog een kans, maar opnieuw bracht Van der Leest redding.

Tweede helft
Met de fans van Quick Boys opnieuw achter het doel van Van der Leest was het in de tweede helft snel raak. Kaars rondde een actie van Sahin af. In eerste instantie zag scheidsrechter Smit er buitenspel in, maar daar was geen sprake van, liet ook de grensrechter weten. 

Het was daarna wachten op de 0-3. Die viel in de 53ste minuut. En hoe! Kay Tejan -geweldige speler- haalde vanuit de draai snoeihard uit en liet De Rusheuvel ontploffen.

O.S.S.'20 leek al kansloos te zijn, maar maakte na een uur toch de 1-3. Vanuit het niets was het Tony de Groot die keeper Paul van der Helm verschalkte. Het was eigenlijk het enige serieuze wapenfeit van de Ossenaren, die blij mochten zijn dat het 1-3 bleef. Kaars raakte namelijk nog de paal en daarmee blijven de Ossenaren nog een beetje hoop houden voor de return.

O.S.S.'20 - Quick Boys. (Foto: Jeroen Engelen)
O.S.S.'20 - Quick Boys. (Foto: Jeroen Engelen)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant