Geert Korsten.
Geert Korsten.

Geert Korsten wil promoveren met Nulandia: 'Wordt een keer tijd'

Voetbal 812 keer gelezen

NULAND | Hij promoveerde nog nooit met Nulandia. Maar als het aan Geert Korsten ligt, komt daar snel verandering in. Zondag beginnen de Nulanders aan de 'pittige route' richting de derde klasse: Vessem is de eerste horde, daarna wachten - bij winst - nog twee duels. "Voor mij wordt het wel een keer tijd om te promoveren, ja. De derde klasse past ook beter bij ons." 

Met zijn 33 jaar is Korsten de meest ervaren speler van Nulandia. Gek genoeg maakte de behendige aanvaller nog nooit een kampioenschap of promotie met de club uit zijn dorp mee, ook al omdat hij tussentijds op een hoger niveau bij Blauw Geel'38, OJC Rosmalen en HVCH speelde. Vorig jaar strandde zijn promotiewens tegen Festilent, dit jaar moet het wél gaan lukken. "Het is me nog nooit gelukt, nee. Voor mij mag het nu wel een keer gebeuren, ik vind het ook tijd voor promotie. Het is voor veel jongens goed om derde klasse te spelen."

Lange weg
Korsten beseft dat het nog een lange weg is naar die derde klasse. Na een eventuele zege op bezoek bij vierdeklasser Vessem wacht eerst een uitduel met derdeklasser WODAN en dan nog een finale op neutraal terrein. Aan de voorbereiding zal het niet liggen: zondag krijgt de selectie een uitgebreid ontbijt voorgeschoteld door erelid Coby van der Donk en er reist een volle supportersbus mee. "Het wordt pittig, maar als we vol gas geven, komen we een heel eind", zo vermoedt Korsten, die ook kritisch is. Als Nulandia in de derde klasse een rol van betekenis wil spelen, moet de ploeg volwassener worden. ,"Het niveau moet omhoog, we hebben geen aanspraak gemaakt op de titel. In de nacompetitie moeten we het laten zien."

Vrije rol
Met Korsten in een vrije rol in de aanval, dan komt hij het best tot zijn recht. Tegenstanders kennen hem ook, tegen SDDL kreeg hij onlangs zelfs nog persoonlijke bewaking. Die vrije rol bevalt hem kortom goed, al is de technicus ook kritisch. "Het gaat lekker, ik vind het prettig om een beetje te zwerven. Maar ik scoor wel minder (vijf doelpunten, red.) dan anders. We missen dit seizoen sowieso iemand die écht makkelijk het net vindt, daar moeten we aan blijven werken." Spits Tom van de Ven is met elf doelpunten de clubtopscorer van Nulandia.  

Plezier
Of Korsten er na een eventuele promotie nog bij is? Hij moest er wel even over nadenken, maar plakt er sowieso nog een jaartje aan vast. Ook als Nulandia onverhoopt in de vierde klasse blijft steken. "Ik twijfelde nog even, omdat ik lang last had van mijn enkel. Nu ben ik weer fit en heb ik er veel plezier in. En ik kan ook nog wel mee, denk ik."

Schema nacompetitie:
2 juni, kwartfinale: Vessem - Nulandia
10 juni, halve finale: WODAN - Vessem/Nulandia
16 juni, finale: Bergeijk/Haarsteeg/RKTVC - Vessem/Nulandia/WODAN

(Artikel aangeleverd door Nulandia)
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant