Herpinia-aanvaller Nik Arts (nummer 14). (Foto: Francis Arts)
Herpinia-aanvaller Nik Arts (nummer 14). (Foto: Francis Arts)

Goalgetter Nik Arts: 'Herpinia hoort in de vierde klasse'

Voetbal 1.184 keer gelezen

HERPEN | Herpinia speelt komende maandagmiddag de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. In Erp staat de finale van de nacompetitie op het programma tegen SPV. Verliezen de Herpenaren, dan degraderen ze naar de vijfde klasse. "Maar we hebben vertrouwen in de goede afloop", zegt aanvaller Nik Arts.

Met Arts is de meest besproken Herpinia-speler van de laatste weken genoemd. De 17-jarige aanvaller stond de laatste twee wedstrijden in de basis en scoorde vier keer. En dat terwijl de 'Arjen Robben' van Herpinia normaal gesproken zijn wedstrijdjes in het hoogste jeugdteam speelt. "Twee weken geleden vroeg mijn jeugdtrainer of ik op donderdag mee wilde trainen bij het eerste elftal. Maar ik zou eigenlijk naar de huldiging van Ajax gaan. Toen dat echter niet doorging, heb ik meegetraind en tot mijn verbazing hoorde ik zondagochtend dat ik in de basis stond tegen Cito." Met de nodige zenuwen begon hij aan de wedstrijd, maar na zijn eerste goal voelde hij zich als een vis in het water. "Ik was bevrijd van mijn zenuwen en kon lekker voetballen zoals ik altijd doe. Ik maakte er drie en een week later mocht ik tegen SDDL weer in de basis beginnen. Dat vertrouwen van de trainer gaf me een extra boost."

Handhaving
Ondanks dat Herpinia tegen SDDL na een 0-3 achterstand terugkwam tot 3-3, was rechtstreekse handhaving geen feit. "Dat was inderdaad een tegenvaller. En natuurlijk wil je een wedstrijd tegen een dorp naast Herpen graag winnen. Maar 3-3 tegen een ploeg die hoger staat op de ranglijst is geen slecht resultaat."

SPV
Vooral voor Herpinia is de wedstrijd maandag erg belangrijk. "Niemand binnen onze vereniging wil uiteraard degraderen. We horen ook zeker minimaal vierde klasse te spelen. Maandag gaan we vol voor handhaving, dan zijn we tevreden. En persoonlijk hoop ik met een doelpuntje een steentje bij te kunnen dragen. Of ik opnieuw in de basis sta? Ik heb het nog niet gehoord, maar ik denk dat de kans vrij groot is."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant